AcasăTEHNOLOGIEFacebook a căzut în dizgrație! Utilizatorii WhatsApp au migrat spre noi aplicații:...

Facebook a căzut în dizgrație! Utilizatorii WhatsApp au migrat spre noi aplicații: „25 de milioane în 3 zile”

facebookFacebook a căzut în dizgrație! Utilizatorii WhatsApp au migrat spre noi aplicații: „25 de milioane în 3 zile”

Facebook a anunțat noi clauze obligatorii în condiţiile de utilizare ale aplicației WhatsApp. Asta înseamnă că WhatsApp va partaja mai multe date cu compania-mamă, deținută de Mark Zuckerberg.

După acest anunț, nu mai puțin de 25 de milioane de utilizatori au descărcat aplicația de mesagerie Telegram în ultimele 72 de ore.

„În prima săptămână a lunii ianuarie, Telegram a depășit 500 de milioane de utilizatori activi lunar. Apoi a continuat să crească: 25 de milioane de noi utilizatori s-au alăturat Telegramului în ultimele 72 de ore”, spune Pavel Durov pe canalul său de Telegram.

Anunțul a trimis utilizatorii și spre o altă aplicație de mesagerie sigură, Signal, care este în topul descărcărilor pe platformele Apple Store și Google Play.

WhatsApp încearcă să-și liniștească utilizatorii

Valul de utilizatori care au început să renunţe la WhatsApp şi au trecut la Signal şi Telegram a stârnit panica la Facebook, care a încercat să liniștească apele.

„Cu toate aceste zvonuri care circulă, vrem să răspundem unora dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit”, au transmis administratorii aplicaţiei WhatsApp pe site-ul acesteia, în rubrica „Securitate şi confidenţialitate”.

„Vrem să spunem cât se poate de clar că acea actualizare nu afectează în niciun fel confidenţialitatea mesajelor schimbate cu prietenii voştri şi cu familiile voastre”, precizează acelaşi text.

Ce se întâmplă din 8 februarie în UE

Utilizatorii europeni pot sta liniştiţi, promite Facebook, care spune că noile condiţii, prin care compania va accesa datele personale ale utilizatorilor WhatsApp, nu se aplică şi în Europa, întrucât Uniunea Europeană a interzis acest lucru, potrivit news.ro.

Dintre noile clauze, în Europa va lipsi cea privind transferul datelor către Facebook. Şi europenii vor avea de ales între a accepta condiţiile sau a nu mai folosi WhatsApp, însă informaţiile personale ale acestora vor rămâne pe serverele WhatsApp.

Clarificarea a fost făcută de divizia irlandeză a Facebook, după ce, iniţial, s-a crezut că noile clauze vor fi aplicate la fel în toată lumea, inclusiv în Europa.

author avatar
Andreea Vlad
773 afisari

2 COMENTARII

  1. E doar începutul.
    A inceput.E un start de oranduire.
    De acum incolo ovreii americani vor constata cat de dragut, finut si darnic a fost domnul Hitler cu ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger