AcasăTEHNOLOGIEElon Musk a dat ordin: Starship se lansează pe orbită! Dar SpaceX...

Elon Musk a dat ordin: Starship se lansează pe orbită! Dar SpaceX mai pregăteşte ceva

NASA alege compania SpaceX pentru viitoarea misiune pe Lună

SpaceX a dezvoltat o navă spațială, care va transporta oameni și marfă pe Lună, Marte și nu numai. Starship este alcătuită din două părți: o navă spațială numită Starship și un booster masiv de primă etapă numit Super Heavy.

Ambele vor fi complet reutilizabile și alimentate de Raptors (motoare pentru rachete): șase pentru nava finală și 29 pentru Super Heavy.

Starship, fata de lansare pe orbită

Echipele lucrează rapid la pregătirea prototipurilor Starship SN24 și Super Heavy Booster 7 pentru marele test: lansarea pe orbită.

Pentru prima dată, există o rachetă capabilă să stabilească baze permanente pe Lună și Marte”, a spus fondatorul SpaceX, Elon Musk, „Nava spațială va fi gata să zboare luna viitoare.

„Am fost în golful mare și în golful mega la sfârșitul anului trecut. Noaptea, am analizat  progresul”, a mai zis el pe Twitter pe 14 iunie. În curând, vom vedea inginerii stivuind Starship SN24 pe Booster 7 la turnul de lansare înainte de decolarea programată în iulie.

Dar ce mai pregăteşte SpaceX? „Vom avea o a doua stivă Starship gata să zboare în august și apoi lunar ulterior”, a spus Musk.

author avatar
Andrei Ștefan
303 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger