AcasăTEHNOLOGIEE gata, s-a PRĂBUŞIT! Unde au ajuns resturile rachetei chinezilor, ce a...

E gata, s-a PRĂBUŞIT! Unde au ajuns resturile rachetei chinezilor, ce a fost scăpată de sub control! (VIDEO)

racheta chinaE gata, s-a PRĂBUŞIT! Unde au ajuns resturile rachetei chinezilor, ce a fost scăpată de sub control!

S-a rezolvat un mister care a născut îngrijorare, pe parcursul acstei săptămâni. Rămășițele cele mai mari rachete chinezești au căzut duminică în Oceanul Indian, cele mai multe componente fiind distruse la reintrarea în atmosferă, potrivit presei chineze de stat.

Coordonatele Biroului de Inginerie Spațială din China, citate de presa Beijingului, plasează punctul de impact în ocean, la vest de arhipelagul Maldivelor.

De ce erau americanii panicaţi?

Înaintea reintrării rachetei, existau temeri că resturile ar putea ajunge într-o zonă locuită. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, declara că China a fost neglijentă și a lăsat racheta să cadă.

Cu toate acestea, experții în domeniu au spus că șansele ca cineva să fie lovit de fapt de o bucată de gunoi spațial erau foarte mici, pentru că o mare parte din suprafața Pământului este acoperită de ocean și zone imense de pământ sunt nelocuite.

Şeful NASA, Bill Nelson, fost astronaut, a criticat modul de operare al Chinei: ”Națiunile ce ajung în spațiu trebuie să minimizeze riscurile la adresa oamenilor și proprietăților lor la reintrare în atmosferă a obiectelor care au fost în spațiu și să maximizeze transparența privind aceste operațiuni”.

De ce s-a dezintegrat racheta?

Traiectoria a fost scăpată de sub control, nu din cauza unei avarii sau a unui incident inexplicabil, ci din cauza faptului că proiectanții săi au planificat de la început că întoarcerea ar fi „naturală”.

De pe o orbită joasă – unde zboară acum racheta chineză – acestea cad singure, din cauza fricțiunii atmosferei.

Dacă racheta este fabricată din materiale care nu se dezintegrează la reintrarea în atmosferă, este mai riscant. Acesta pare să fie cazul Longue-Marche”, au susţinut specialiştii.

author avatar
Andrei Ștefan
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger