AcasăTEHNOLOGIEDonald Trump a început ofensiva din Social Media: apare un super-jucător în...

Donald Trump a început ofensiva din Social Media: apare un super-jucător în online

donald trumpDonald Trump deținea documente secrete despre armele nucleare ale unei alte țări. Ce au descoperit procurorii în casa fostului președinte american

Donald Trump le-a pus gând rău reţelelor de socializare actuale. El şi-a făcut propria platformă, Truth Social, iar acum vrea să submineze Instagram, Facebook şi TikTok.

Dar pentru asta are nevoie de bani, pentru că nu vrea să investească doar el. Astfel, un grup de investitori instituționali a anunțat că va contribui cu un miliard de dolari la dezvoltarea rețelei sociale a lui Donald Trump.

1,25 miliarde de dolari pentru lansarea platformei

Anunțul privind investiția majoră a fost făcut sâmbătă, 4 decembrie, de compania care va da naştere viitoarei reţele sociale şi societatea cu care urmează să fuzioneze pentru a intra pe bursă.

Această sumă s-ar adăuga celor 293 de milioane de dolari deja recuperaţi de SPAC (Special Purpose Acquisitions Company) Digital World Acquisition Corp când a ajuns pe Wall Street în septembrie, potrivit unui comunicat.

Eliminând taxele de tranzacţie, Trump Media & Technology Group ar trebui să recupereze 1,25 miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea reţelei sociale a fostului lider de la Casa Albă, se ma arată în document.

Truth Social, alternativă la companiile Google şi Facebook

Intitulată Truth Social, viitoarea platformă a fost prezentată de fostul preşedinte ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube unde a fost blocat pentru că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, la 6 ianuarie.

Disponibilă în prezent în precomandă pe App Store, teoretic ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Fostul preşedinte promitea de luni întregi apropiata creare a propriei reţele sociale. Platforma ‘Truth Social’ va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021.

author avatar
Andrei Ștefan