AcasăTEHNOLOGIEDispozitive integrate sub piele. Predicțiile „părintelui telefonului mobil”

Dispozitive integrate sub piele. Predicțiile „părintelui telefonului mobil”

“Într-o zi, telefoanele vor deveni dispozitive integrate în pielea noastră, mai degrabă decât plăcile rectangulare negre cu care ne-am obișnuit”, spune inventatorului telefonului mobil.

„Următoarea generație va avea telefonul încorporat sub pielea urechilor”, a declarat Marty Cooper, căruia i se atribuie inventarea primului telefon mobil în 1973, într-un interviu acordat CNBC, în cadrul Mobile World Congress de la Barcelona.Astfel de dispozitive nu vor avea nevoie să fie încărcate, deoarece „corpul uman este încărcătorul perfect”.

Viziunea lui Cooper face aluzie la o posibilă etapă viitoare a umanității, în care corpurile noastre vor fi dotate cu microcipuri și senzori puternici.

Mai multe startup-uri dezvoltă tehnologii care încearcă să combine computerele cu creierul uman, de exemplu, cum ar fi Neuralink a lui Elon Musk.

Cooper susține că smartphone-ul din prezent a devenit “prea complex, cu numeroase aplicații și un ecran care nu se potrivește cu curbura feței”.

Piața smartphone-urilor a stagnat în ultimii ani, iar în industrie există sentimentul că producătorii se străduiesc să vină cu noi modele inovatoare.

Prevalența telefoanelor din zilele noastre a dus la o litanie de probleme, de la dependența de social media până la încălcări ale vieții private.

Marty Cooper a primit un premiu pentru întreaga carieră la MWC în această săptămână, pentru a marca 50 de ani de când a creat primul telefon mobil pe Sixth Avenue. Folosind Motorola DynaTAC 8000X, la care se face referire în celebrul film „Wall Street”, el a efectuat un apel către principalul său concurent de la AT&T,Joel S. Engel.

Și mărturisește că nu și-ar fi imaginat niciodată că telefoanele vor deveni computerele portabile care sunt astăzi.

Cu toate acestea, el a adăugat: „Știam că era important să ne conectăm. Și am spus o glumă, că într-o zi, când te vei naște, ți se va atribui un număr de telefon. Iar dacă nu răspundeai la telefon, erai mort. În prezent, în lume există mai multe abonamente de telefonie mobilă decât oameni. Telefonul devine o extensie a persoanei”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.162 afisari

6 COMENTARII

  1. Si in poola ce va avea incorporat?
    Gata,stiu pe mása inventatorului telefonului mobil!
    Jeguri!
    Sclavia mondiala,agenda satanista 2030!

  2. In aceste condiții nu mai vreau sa judec cu capul și îmi voi pune calculator la pu la

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger