AcasăTEHNOLOGIEDezvoltatorul antivirusului McAfee, găsit mort într-o închisoare din Spania

Dezvoltatorul antivirusului McAfee, găsit mort într-o închisoare din Spania

John McAfeeDezvoltatorul antivirusului McAfee, găsit mort într-o închisoare din Spania

John McAfee, creatorul software-ului antivirus care îi poartă numele, s-ar fi sinucis miercuri seară într-o închisoare din Spania unde se afla în detenție în așteptarea extrădării în Statele Unite pentru acuzații legate de evitarea impozitelor, potrivit Insider.

McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort miercuri într-o celulă din închisoarea din Barcelona, potrivit publicației spaniole El Pais, care citează surse polițienești. Departamentul de justiție catalan a confirmat moartea lui McAfee pentru Reuters.

Înalta Curte de Justiţie din Spania a decis miercuri dimineaţă extrădarea lui John McAfee în Statele Unite, unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală. John McAfee afirma că acuzaţiile sunt motivate politic, întrucât voia să candideze în scrutinul prezidenţial din SUA reprezentând Partidul Libertarian.

McAfee era acuzat de evaziune fiscală

McAfee, care și-a făcut averea vânzând software antivirus, a fost arestat pe aeroportul Barcelonei în octombrie anul trecut și ținut în închisoare în așteptarea rezultatului audierilor de extrădare.

Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat pe McAfee pentru evaziune fiscală și pentru fraudă cu criptomonede. McAfee a fost, de asemenea, acuzat că nu și-a depus declarațiile fiscale. Îl aștepta o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare, potrivit Associated Press.

McAfee a devenit cunoscut după 1987 când a înființat compania care-i poartă numele. Este creditat ca fiind creatorul primului software antivirus care a fost un succes comercial, într-o vreme în care web-ul era la început.

author avatar
Andreea Vlad
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger