AcasăTEHNOLOGIECursa pentru 5G. SUA, “performanță jalnică”: cu mult în urma Chinei

Cursa pentru 5G. SUA, “performanță jalnică”: cu mult în urma Chinei

„Divergențele” guvernului Statelor Unite au lăsat țara „cu mult în urma Chinei” în cursa pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, a avertizat fostul CEO al Google, Eric Schmidt, îndemnând Washingtonul să intensifice investițiile în tehnologia de internet de generație următoare.

Într-un articol de opinie din Wall Street Journal, Schmidt  a spus că America este mult în urmă în aproape toate dimensiunile 5G, iar China și alte națiuni “concurează înainte”.

El a îndemnat administrația Biden să facă din 5G o „prioritate națională”. În caz contrar, “China va deține viitorul acestei tehnologii”.

5G se referă la internetul wireless de ultimă generație care promite viteze de descărcare super-rapide. Dar ar putea, de asemenea, să formeze baza pentru aplicații industriale și militare.

De aceea, este văzută ca o tehnologie critică și unul dintre motivele pentru care China se mișcă atât de repid cu propria lansare 5G și aplicații viitoare.

„Pasul până la viteze reale 5G va duce la descoperiri similare în vehiculele autonome, aplicații de realitate virtuală precum metaversul și alte domenii care nu au fost încă inventate. Abundă aplicațiile care ar putea avantaja agențiile de informații ale unei țări și ar putea spori capacitățile sale militare”, a explicat Schmidt, precizând că  viteza medie de descărcare 5G a Chinei este “semnificativ mai mare decât cea a SUA”.

“Performanța jalnică a SUA în cursa 5G este un semn al eșecului mai mare de a ține pasul cu China în ceea ce privește tehnologiile importante din punct de vedere strategic. China este, de asemenea, înaintea Americii în producția de înaltă tehnologie, energie verde și multe aplicații ale inteligenței artificiale”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
409 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger