AcasăTEHNOLOGIECum i-a dat Google Maps de gol pe cei 9 poliţişti de...

Cum i-a dat Google Maps de gol pe cei 9 poliţişti de la secţia 16, anchetaţi pentru abuz şi violenţe

sectia 16

Tehnologia şi sateliţii au ajutat la aflarea adevărului în cazul celor 9 poliţişti de la secţia 16 din Capitală, acuzaţi de tortură. Ei au fost prinși cu ajutorul Google Maps, anunță reprezentanții Casei de avocatură Cuculis.

Reamintim, agenţii sunt acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască de protecţie.

Cum a ajutat Google Maps în acest dosar?

Polițiștii de la Secția 16 Poliție au fost deconspirați de Google Maps. Semnalul telefoanelor mobile i-a plasat pe câmpul unde s-ar fi produs agresiunea, dar anchetatorii au folosit și imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă.

De asemenea, avocații susțin că având telefoanele ascultate și urmărite, polițiștii au început să discute între ei pe marginea subiectului după ce au început să primească citații.

Cum ar fi acţionat poliţiştii acuzaţi?

În data de 1 septembrie 2020, respectivii agenţi făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate, care le-au adresat reproşuri cu privire la lipsa măştilor de protecţie.

Profitând de poziţia şi funcţia pe care le aveau, în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, şase dintre inculpaţi, având asupra lor armament, au lipsit-o de libertate, încătuşând-o şi transportând-o pe un teren viran situat la periferia Sectorului 4.

Aici, trei dintre inculpaţi au bătut timp de aproximativ 30 de minute victima cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor.

În tot acest timp, trei dintre agenţii de poliţie „au urmărit impasibili agresiunile la care persoana vătămată era supusă de către colegii lor, neintervenind pentru oprirea acestora”.

Pentru toate aceste fapte, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a celor 9 agenţi de poliţie de la secţia 16, acuzaţi de lipsire de liberate, tortură, complicitate la tortură, purtare abuzivă şi fals intelectual.

author avatar
Andrei Ștefan