AcasăTEHNOLOGIECum aduce Marcel Ciolacu bani de la Google în România

Cum aduce Marcel Ciolacu bani de la Google în România

Marcel Ciolacu a discutat, în SUA, cu conducerea companiei Google despre oportunitatea unor investiții majore în centre de date și servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român.

Marile companii din domeniul tehnologiei informației care vor să-și extindă afacerile în Europa de Est. Se pare că una dintre opţiunile lor ar fi România.

Mai mulţi specialişti IT în România

Specialiștii cu formare solidă în domeniul IT reprezintă un atu puternic pentru companiile din acest domeniu care doresc să vină în România.

M-am întâlnit astăzi cu conducerea marii companii tehnologice Google și am discutat despre oportunitatea unor investiții majore în centre de date și servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român.

Avem la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene pentru creșterea accesului la servicii publice de calitate prin digitalizarea sistemului informatic guvernamental.

Avem însă nevoie și de parteneri de anvergura Google pentru a construi un sistem modern și eficient, astfel încât românii să nu mai fie puși pe drumuri la zeci de instituții, astfel încât să putem reduce evaziunea fiscală și să putem crește colectarea la buget”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

România şi Google, pe aceeaşi lungime de undă?

Marcel Ciolacu a amintit că România beneficiază de statutul conferit de aderarea la UE și la NATO și, în viitorul apropiat, la OCDE, oferind astfel un mediu de afaceri previzibil, bazat pe reguli garantate de apartenența la aceste organizații.

Totodată, investiția în țara noastră poate reprezenta un cap de pod pentru firmele interesate să acceseze piața europeană sau alte piețe regionale, ca Republica Moldova sau Ucraina.

„Știu că politica Google este de a încuraja folosirea alimentării centrelor de date cu energie produsă din surse regenerabile și aici este o altă zonă unde ne întâlnim, pentru că și noi susținem utilizarea de energie curată, facem eforturi de decarbonizare și de a produce energie verde”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan