AcasăTEHNOLOGIECriza cipurilor, dublă lovitură

Criza cipurilor, dublă lovitură

Atât giganții tehnologici cât și companii auto de pe trei continente simt că se înrăutățește penuria de semiconductori și reduc vânzările și producția.

Honda Motor a spus că va opri producția la trei fabrici din Japonia timp de șase zile luna viitoare. BMW  a semnalat că va întrerupe producția de autoturisme Mini la fabrica sa din Oxford, Anglia, timp de trei zile. Ford și-a redus prognozele de câștig, estimând că această criză globală de cipuri se va extinde și anul viitor.

Acum, chiar companiile care au beneficiat de creșterea cererii de telefoane, laptopuri și electronice în timpul pandemiei care a provocat lipsa cipurilor, încep să se resimtă. Constrângerile de aprovizionare reduc vânzările de iPad-uri și Mac-uri, două produse care au funcționat deosebit de bine în timpul blocărilor, a avertizat Luca Maestri, directorul financiar al Apple. Maestri a prognozat pierderi  de  până la 4 miliarde dolari din veniturile din al treilea trimestru fiscal. Samsung, care este atât producător, cât și utilizator de cipuri, a declarat joi că veniturile și profiturile din divizia sa de telefonie mobilă, care produce smartphone-urile Galaxy de marcă, vor scădea în acest trimestru din cauza lipsei de componente.

Deficitul de semiconductori a forțat întreaga industrie auto să reducă producția, lăsând stocuri subțiri la reprezentanțe, exact în momentul în care consumatorii ies din blocajele Covid-19. În ultima săptămână, Jaguar Land Rover Automotive Plc, Volvo Group și Mitsubishi Motors Corp. s-au alăturat listei producătorilor de automobile care funcționează la ralanti. Consultantul AlixPartners a declarat că lipsa cipurilor ar putea costa producătorilor de automobile vânzări pierdute de 61 miliarde dolari anul acesta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
570 afisari

2 COMENTARII

  1. E vorba de mine , am fost blond , acu ma pieptan cu prosopu si ciripesc ca tuta-n targul Tiraspulea cand n-are musterii .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger