AcasăTEHNOLOGIECoreea de Sud inventează cipul implantat în corp prin tatuaj. Ce informaţii...

Coreea de Sud inventează cipul implantat în corp prin tatuaj. Ce informaţii va transmite acesta despre tine?

Coreea de Sud inventează tatuajul nanotehnologic ce oferă posibilitatea de a purta în interiorul propriului corp un dispozitiv care va alerta automat în cazul unor potenţiale probleme de sănătate.

Cercetătorii din Daejeon au dezvoltat o cerneală electronică pentru tatuaje, realizată din metal lichid şi nanotuburi de carbon, care funcţionează ca un electrod bio.

„Tatuajul” îţi monitorizează sănătatea

Conectat la un dispozitiv de electrocardiogramă (ECG) sau alt biosenzor, acesta poate trimite o citire a ritmului cardiac al unui pacient şi a altor semne vitale, precum glucoza şi acidul lactic, către un monitor.

”În viitor, ceea ce sperăm să facem este să conectăm un cip wireless integrat cu această cerneală, astfel încât să putem comunica sau trimite semnal înainte şi înapoi între corpul nostru şi un dispozitiv extern”, a declarat liderul proiectului, Steve Park, profesor de ştiinţa materialelor şi inginerie.

„Când este aplicat pe piele, tatuajul nu se desprinde chiar daă este freat, ceea ce nu este posibil doar cu metalul lichid”, a mai zis Park.

author avatar
Andrei Ștefan
606 afisari

3 COMENTARII

  1. Acest tatuaj este pecetluirea cu cifra fiarei ( 666)….cine va fi pecetluit nu va vedea Împaratia lui Dumnezeu, iar aici pe pamânt va avea niste dureri groaznice, când cipul va fi in conectie cu soarele…..

  2. Nu stiu de ce, dar cuvintele din acest articol mi-au adus aminte de versurile:
    Vreau sa intru si sa ies, si-napoi iar sa ma frec!
    Vreau sa intru si sa ies, repede!
    Stai asa draga mea, ca nu e intrecere!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger