AcasăTEHNOLOGIECompaniile tehnologice americane ar trebui să împartă costurile internetului Europei

Companiile tehnologice americane ar trebui să împartă costurile internetului Europei

Franța, Italia și Spania intensifică presiunile asupra Comisiei Europene pentru a elabora o legislație care să garanteze că Meta, Google și Netflix  finanțează parțial infrastructura de telecomunicații din cadrul blocului comunitar.

Este prima dată când cele trei guverne și-au exprimat poziția comună în această privință.

În luna mai, autoritățile de reglementare ale UE au declarat că analizează dacă giganții tehnologici ar trebui să suporte o parte din costurile de modernizare a rețelelor de telecomunicații.

Într-un document comun, a cărui copie a fost consultată de Reuters, cele trei guverne au declarat că cei mai mari șase furnizori de conținut reprezintă 55% din traficul de internet.

Iar acest lucru lucru “generează costuri specifice pentru operatorii europeni de telecomunicații în ceea ce privește capacitatea, într-un moment în care aceștia investesc deja enorm în cele mai costisitoare părți ale rețelelor cu 5G și Fiber-To-The-Home”.

„Solicităm o propunere legislativă care să asigure că toți actorii de pe piață contribuie la costurile infrastructurii digitale”, se arată în document.

Potrivit unui studiu publicat de grupul de lobby în domeniul telecomunicațiilor ETNO la începutul acestui an, o contribuție anuală de 20 de miliarde de euro la costurile de rețea din partea giganților din domeniul tehnologiei ar putea da un impuls de 72 de miliarde de euro economiei UE.

author avatar
Radu Jacotă Redactor