AcasăTEHNOLOGIEChinezii au inventat avionul ce va zbura cu viteza luminii. Londra -...

Chinezii au inventat avionul ce va zbura cu viteza luminii. Londra – New York într-un timp record

avion Space TransportationChinezii au inventat avionul ce va zbura cu viteza luminii. Londra - New York într-un timp record

Chinezii se laudă că au inventat avionul pe care, până acum, îl vedeam doar în filmele SF: un aparat de zbor ultra-rapid, care va zbura către destinație după ce va fi lansat de la sol cu ajutorul unei rachete, atingând viteze de aproximativ 4.300 de kilometri pe oră. Firma constructoare speră ca noua aeronavă să fie operațională din 2025.

Racheta Tianxing I va decola pe verticală, având atașat avionul de pasageri, până când va ajunge la o altitudine suficient de mare, moment în care aeronava se va desprinde și va zbura autonom.

Avionul atinge o viteză de 4300 km/h

În cazul în care va reuşi ceea ce şi-a propus, adică să atingă viteza maximă proiectată de 4.300 de kilometri pe oră, avionul ultra rapid va putea călători de două ori mai repede decât modelul Concorde și ar putea zbura pe distanța Londra-New York în aproximativ o oră.

Compania privată Space Transportation din Beijing, China, se laudă cu acst proiect, numai că vestea i-ar putea îngrijora pe unii analiști de securitate, la numai câteva luni după ce guvernul chinez i-a speriat pe oficialii americani în privința testelor cu rachete hipersonice.

Avionul ar putea transporta 10 pasageri

Într-un video clip de prezentare a noului avion rapid, se observă cum pasagerii se urcă în aeronava atașată rachetei, care apoi decolează de pe rampa de lansare.

Se mai poate observa şi un spațiu cu aproximativ 10 pasageri, iar avionul zboară dintr-un oraș din China până la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. O versiune viitoare a avionului ar putea atinge viteze de până la 6.900 de kilometri pe oră.

Primele teste vor avea loc anul viitor, iar primul zbor fără echipaj este preconizat în 2024, iar unul complet, cu echipaj în 2025.

author avatar
Andrei Ștefan
2.495 afisari

11 COMENTARII

  1. Viteza lumin ii la mancatoria de kakat sunt de acord
    Asemenea articole sunt clickbait adica diversiune KGB

  2. Jeguri sau limbuți sau gunoaie din toata media romana. Scopul vostru este de a dezinforma prostimea și a distrage atenția de la jaful și distrugerea României. Cu viteza lumini.

  3. Viteza luminii e o viteza inexacta iar cu aceasta viteza un corp material nu poate călători. Dar cunoaștem teleportarea adica fragmente din trup sau material sa fie dispersate și recompuse la destinație pe fanta de lumina… E o inexacta din cauza distorsiuni spațiu timp al undelor gama cât și a curbei ce o lasă lumina de la distanta în călătoria în timp aceste măsurii sunt iluzorii cât și vitezele. O viteza certa de N x mai mare ca viteza luminii e viteza gandului. Fizicienii o sa spuna ca e o viteza imaginara. Nu e imaginara atat timp cât e supusa unor procese fizico- chimice la nivel neuronal, neuronii în acel rastimp se transforma cu viteza gandului. Și mai am călătoria prin distorsiuni megacuantice la nivel spatiotemporar adica impui o gaura neagra care va uni datorita megaenergiei create, 2 planuri de spațiu îndepărtate, atunci 12 ani lumina ii faci cât ai deschide ușa de la camara sa iei un mar sau un suc de visine..

  4. Și cuantic poți gasi câteva viteze mai mari cum spune Robin,, de exemplul viteza spirituala e viteza cu care se deplasează sfintii . Viteza e instanta adica de n x mai mare ca viteza gandului cum zici ce e o viteza ce necesita o biochimie o pregatire energetica de mare finete.

  5. Se vede ca andrei stefan a facut scoala online sau pe pile,cunostiinte,relatii..Fizica e cv abstract ca un cur contorsionat de flatulente grele. Viteza luminii ba pilosule e de 300 mii km/sec. Iar ,,avioaniile” astea ba bulishor merg spre 4900km/ora pina la maxim 6900km/ora ! Ia vz bah e vreo diferenta?? repetentule..

  6. Iar chinezării??? Chiar mă întrebam cum au ajuns chinezii în orășelul meu! Au un magazin și acum mai fac unul! Cu viteza luminii!!!!

  7. Dar nici unul nu se gândește la un trai decent prostiile apar cu viteze astronomice numai spre distrugere . Ce fac 10 rahați daca merg cu viteza luminii ?

  8. Poate dacă nu scoteai prostia din căpățâna ta aia seacă de noțiuni primare, ar fi crezut oamenii ca ești vreun erudit.
    Ai facut-o, ești și rămai un cretin !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger