AcasăTEHNOLOGIECERT-RO a tras un nou semnal de alarmă: cum fură hackerii bani...

CERT-RO a tras un nou semnal de alarmă: cum fură hackerii bani din conturile oamenilor

cert.ro hackeriCERT-RO a tras un nou semnal de alarmă: cum fură hackerii bani din conturile oamenilor

Hackerii nu stau degeaba. Aceştia şi-au diversificat metodele de înşelăciune, iar credulii le vad în capcane. Mai mulţi clienţi ai unor bănci din România au fost vizaţi de „mostre” de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituţii.

Prietenii de la ProDefence ne-au oferit în weekend câteva mostre de atacuri de tip #phishing, care vizau clienţii unor bănci din România, precum BCR sau CEC Bank.

Atacatorii se folosesc de identitatea vizuală a băncilor, copiind elementele de brand pentru a crea pagini de phishing, de obicei pe site-uri compromise, pe care ulterior le folosesc în astfel de email-uri-capcană, create pentru a determina potenţiala victimă să-şi introducă datele bancare.

Motivele utilizate frecvent de infractorii cibernetici pentru a convinge utilizatorii să-şi introducă datele fac referire de obicei la necesitatea actualizării acestor date, ori verificarea lor suplimentară.

Reţineţi faptul că banca nu va face astfel de solicitări pe mail şi recomandăm să-i contactaţi telefonic, atunci când aveţi suspiciuni”, conform celor de la CERT-RO.

Ce recomandă experţii IT: verificaţi întotdeauna adresa reală a expeditorului, dar mai ales adresa site-ului pe care urmează să fie introduse, să se asigure că este vorba despre pe site-ul oficial şi că solicitarea primită este una legitimă.

author avatar
Andrei Ștefan