AcasăTEHNOLOGIECe PARADOX! Trump a dat lovitura cu Truth Social abia după ce...

Ce PARADOX! Trump a dat lovitura cu Truth Social abia după ce Musk a luat Twitter. Cum a fost posibil?

donald trumpDonald Trump deținea documente secrete despre armele nucleare ale unei alte țări. Ce au descoperit procurorii în casa fostului președinte american

Donald Trump are, în sfârşit, succes cu aplicaţia dezvoltată de el, Truth Social. Paradoxul este că achiziţia Twitter de către Elon Musk l-a ajutat pe fostul preşedinte american.

Aplicația pentru rețeaua Truth Social a fost produsul gratuit clasat, marți, pe primul loc în topul descărcărilor din App Store în SUA.

Twitter, pe locul 2 la descărcări

Pe locul 2 s-a plasat aplicația Twitter pentru iPhone, rețeaua socială cumpărat de multi-miliardarul și fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk. Ambele ascensiuni în topul descărcărilor vin după ce Consiliul Director al Twitter a oficializat vânzarea companiei către Musk.

Reamintim, cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a reușit să-și atingă, marți, obiectivul de a cumpăra rețeaua socială Twitter, pe care o califică drept „piața digitală a poporului”.

Dezvoltatorul Tesla a spus despre el însuşi că este „un apărător al libertății de expresie” pe această platformă, pe care dorește să direcționeze către o nouă misiune despre care, momentan, nu se cunosc prea multe detalii.

Se întoarce Trump pe Twitter?

Fostul președinte american a vorbit despre posibilitatea de a reveni pe Twitter. Trump a fost un utilizator prolific al Twitter de-a lungul președinției sale, folosindu-și contul pentru a anunța schimbări de personal și de politică și pentru a-și urmări criticii. Compania l-a interzis în urma atacului din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

Fosta conducere a Twitter a spus că, după ce a analizat mesajele distribuite de Trump și contextul care le înconjoară, a decis să-i suspende definitiv contul ”din cauza riscului de a instiga în continuare la violență”.

”Concluzia este că nu mă întorc pe Twitter”, a spus Trump, adăugând că Truth Social este o platformă pentru vocea lui și susținătorii săi.

author avatar
Andrei Ștefan