AcasăTEHNOLOGIECe este Active Listening, un serviciu utilizat în telefonia mobilă ca să-ţi...

Ce este Active Listening, un serviciu utilizat în telefonia mobilă ca să-ţi asculte conversaţiile, apoi să-ţi personalizeze reclamele

Peste 53% dintre femei au smartphone, dar 72% dintre barbati utilizeaza phablete

Temerile privind violarea vieţii private prin ascultarea conversaţiilor telefonice, dar nu numai, au fost alimentate de aducerea la lumină a unui serviciu numit Active Listening.

Alicaţia ce ţine, probabil, de Inteligenţa Artificială, pretinde că poate asculta și identifica conversațiile persoanelor pentru a furniza reclame direcționate.

Deși există incertitudini cu privire la eficacitatea și utilizarea acestui serviciu, exemplul unui dealer de mașini din Milano ilustrează cum astfel de date ar putea fi utilizate în beneficiul afacerilor.

Departamentul de marketing teritorial al CMG (numit Local Solutions) susține apoi că este capabil să asculte conversațiile oamenilor prin intermediul smartphone-urilor, televizoarelor inteligente și al altor dispozitive, identificând consumatorii în timp real pe baza cuvintelor lor.

Cum funcţionează Active Listening?

Nici nu este clar cum ar funcționa Active Listening și cum colectează datele: dacă prin intermediul unei terțe părți integrate în aplicațiile pe care le descărcăm sau în alt mod.

Pe de altă parte, utilizatorii de iPhone sunt notificați atunci când o aplicație accesează microfonul.

Ce a zis Google?

Există puține certitudini și multe întrebări rămase fără răspuns în ceea ce privește această problemă. În ciuda lipsei de claritate, suspiciunile legate de ascultarea conversațiilor de către dispozitivele noastre inteligente au fost întărite în urma acestor dezvăluiri.

S-a implicat şi Google în discuţie, care a declarat că „de ani de zile, Android împiedică aplicațiile să colecteze audio atunci când nu sunt utilizate în mod activ”.

author avatar
Andrei Ștefan