AcasăTEHNOLOGIECe au căutat românii pe Google în 2023. Surpriză! Cea mai "accesată"...

Ce au căutat românii pe Google în 2023. Surpriză! Cea mai „accesată” personalitate de la noi

Google „satisface” curiozităţile românilor. Administratorii motorului de căutare au realizat un top al căutărilor efectuate de utilizatorii din ţara noastră, în 2023.

Printre cele mai populare căutări se numără și numele lui Klaus Iohannis, da și rețeta de ciorbă de perișoare, ori cazare în Eforie Nord.

Klaus Iohannis, cel mai căutat politician

Președintele Klaus Iohannis a ocupat prima poziție în topul celor mai căutați politicieni în 2023. Cu o medie de 60.500 de căutări pe lună, Iohannis a stârnit un interes considerabil din partea utilizatorilor de internet.

Pe locul doi s-a situat George Simion, liderul AUR, cu 33.000 de căutări pe lună, urmat imediat de Marcel Ciolacu.

Turiştii români preferă Eforie Nord

Cea mai căutată destinaţie turistică pe Google în 2023 a fost Eforie Nord, cu un impresionant număr de 49.500 de afişări.

Brașov, cu frumusețea sa pitorească și ofertele turistice diverse, s-a clasat pe locul doi în preferințele căutărilor Google în 2023.

David Popovici, cel mai căutat român

Poate părea surprinzător, dar cel mai căutat român pe Google în 2023 a fost David Popovici.

În plus, Will Smith a fost foarte căutat de români, după incidentul pe care l-a avut cu Chris Rock. Falsul anunț al morții lui Florin Salam l-a propulsat pe interpretul de manele în topul Google al celor mai căutați români în 2022.

Printre cele mai populare branduri în rândul românilor au fost Google, Facebook, YouTube, Yahoo și Google Translate, dar și Chat GPT și WhatsApp.

author avatar
Andrei Ștefan