AcasăTEHNOLOGIECe așteaptă „patriarhul” Huawei de la Joe Biden

Ce așteaptă „patriarhul” Huawei de la Joe Biden

Fondatorul Huawei Technologies, Ren Zhengfei, a declarat că ar fi „extrem de dificil” pentru Statele Unite să pună capăt sancțiunilor care i-au afectat activitatea de telefonie, dar  speră că administrația Biden va avea o politică deschisă după loviturile erei Trump.

“Sperăm că noua administrație americană va avea o politică de deschidere față de Huawei,  benefică pentru firmele și dezvoltarea economică a  Statelor Unite”, a declarat Ren Zhengfei, care a fondat gigantul chinez al telecomunicațiilor în 1987. Compania a obținut o creștere pozitivă atât pentru veniturile din 2020, cât și pentru profitul net, a spus Ren, precizând că Huawei a continuat să vadă niveluri semnificative de încredere din partea clienților săi. El a adăugat că va primi “un apel” de la Joe Biden, potrivit Reuters și AFP. În mai 2019, administrația Trump a adăugat Huwei pe o listă neagră comercială, invocând, fără a furniza nicio dovadă, activități de spionaj în favoarea Beijingului. Huawei a negat în mod repetat că reprezintă un risc pentru securitatea SUA.

Datorită sancțiunilor de la Washington, Huawei nu mai are acces la actualizări la Android, sistemul de operare Google, care este dominant pe telefoanele din străinătate, printre altele. Iar în ultimele luni, Statele Unite și-au îndemnat aliații să renunțe la grupul chinez pentru a-și echipa rețeaua 5G. Chiar și în China, Huawei a fost puternic penalizat de sancțiuni: în al patrulea trimestru al anului 2020, vânzările s-au prăbușit cu 44% pe parcursul unui an, afectate de dificultățile de aprovizionare din tehnologiile americane, potrivit analiștilor de marketing de la  Canalys. În ciuda presiunii exercitate de Washington, “capacitatea de supraviețuire a Huawei a crescut”, a adăugat Ren Zhengfei, asigurând „o creștere a producției, în ciuda restricțiilor americane”. Cu toate acestea, „sperăm în continuare să putem achiziționa volume mari de materiale, componente și echipamente din SUA”, a recunoscut fondatorul Huawei. Compania cu sediul în Shenzhen este astăzi un jucător global, prezent în 170 de țări, cu 194.000 de angajați.  Ren  Zhengfei a spus că Huawei nu își va vinde companiile de dispozitive inteligente și că nu vor exista schimbări majore de conducere. De aemenea, el a precizat că „nici măcar o companie” americană nu s-a apropiat de Huawei în legătură cu oferta sa din septembrie 2019 de a acorda licență tehnologiei 5G companiilor, dar că oferta a rămas deschisă. Și în ultimele săptămâni au circulat chiar zvonuri despre o vânzare de către Huawei a afacerii sale cu smartphone-uri. “Este exclus”, a  asigurat fondatorul grupului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
324 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger