AcasăTEHNOLOGIE„Blockchain de nivel 1”: transformarea infrastructurii digitale pentru 6 miliarde de oameni

„Blockchain de nivel 1”: transformarea infrastructurii digitale pentru 6 miliarde de oameni

Tehnologia poate stimula economia țărilor în curs de dezvoltare

Progresul rapid al economiei digitale creează  oportunități nu numai pentru occidentali, ci și  pentru țările în curs de dezvoltare.Are potențialul de a crește productivitatea, de a extinde incluziunea financiară și de a stimula dezvoltarea durabilă. 

Printre aceste oportunități, tehnologia blockchain devine unul dintre cele mai revoluționare elemente. Similar cu trecerea anterioară de la internetul prin cablu la mobil, poate acționa ca o rampă de lansare pentru salturile tehnologice și economice în țările în curs de dezvoltare.

Un obstacol principal este infrastructura digitală inadecvată din multe dintre aceste țări. Limitează utilizarea blockchain-ului “obișnuit” care necesită o conexiune stabilă la internet și o tehnologie digitală sofisticată.

Având în vedere potențialul economic imens al acestor națiuni – datele Băncii Mondiale din 2020 sugerează o populație combinată care depășește 6 miliarde, reprezentând aproximativ 80% din populația globală – este important să se adapteze soluțiile la nevoile lor unice. Un blockchain Layer 1 dedicat țărilor în curs de dezvoltare ar putea răspunde nevoilor și provocărilor specifice ale acestora, cum ar fi infrastructura digitală inadecvată, reglementări neclare și lipsa de know-how.

„Layer 1” se referă la blockchain-ul sau rețeaua de bază în care au loc protocoalele și tranzacțiile originale. Dezvoltarea unui blockchain de nivel 1  poate asigura transparența și responsabilitatea în sistemele de guvernanță și de afaceri și poate crește eficiența în lanțurile de aprovizionare. În esență, ar putea deveni un instrument puternic pentru a stimula creșterea economică și dezvoltarea durabilă.

Aici poate interveni Indonezia. Cu populația sa mare și economia digitală în creștere rapidă, are potențialul de a deveni un centru de inovare pentru dezvoltarea unui blockchain de nivel 1 dedicat țărilor în curs de dezvoltare.

Pașii concreti pentru realizarea acestei viziuni includ îmbunătățirea investițiilor în infrastructura digitală pentru a asigura accesul la internet pe scară largă și de înaltă calitate.

Un alt factor crucial este stabilirea unui cadru legal de sprijin pentru cercetarea și dezvoltarea blockchain, inclusiv legi privind datele și confidențialitatea. În prezent, reglementările existente în domeniul blockchain sunt în primul rând legate de criptomonede.

În cele din urmă, crearea unui blockchain de nivel 1 pentru țările în curs de dezvoltare nu se referă doar la tehnologie. Este vorba despre modul în care această tendință poate promova societatea și economia.

Implică asumarea diferitelor roluri – conducerea inovației, schimbările de politică și modele pentru implementarea cu succes a blockchainului – pentru a face cu adevărat diferența în peisajul digital global.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
546 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca un „jurnalist” ca asta care semneaza NU intelege el primul ce este acela „un blockchain de nivel unu” atunci CUM poate scrie el ceva logic si lamuri publicul. Cunoastere PE SARITE a englezei si tradusul cu „google” NU asigura defapt statutul de „jurnalist” ci pe ala de traducator de doi bani. De ce ne rapeste deci acest slab traducator TIMPUL? Fie el pe „layer 1”.

  2. Dacă urmăriți site-urile independente, cum se pretinde și acesta, precum și altele, din păcate, ca ziuanews, flux24, etc, sunt pline de articole nesemnate,care sunt, practic, traduceri, dar și la analize/opinii/comentarii, e plin de greșeli gramaticale și de ortografie elementare!…S-adus dracului jurnalismul, atât cât amai fost…!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger