AcasăTEHNOLOGIEBitcoin, interzis în Europa?

Bitcoin, interzis în Europa?

O comisie parlamentară europeană se pregătește să voteze un nou cadru de reglementare pentru activele cripto, care ar putea accelera adoptarea unei măsuri despre care directorii din industrie spun că ar interzice practic monede digitale cheie, inclusiv Bitcoin și Ethereum.

Cripto-activele emise și/sau tranzacționate în UE „vor fi supuse unor standarde minime de durabilitate a mediului și vor stabili și menține un plan de lansare treptat pentru a asigura conformitatea” cu acele cerințe, conform proiectului final de lege, denumit MiCa, văzut de Bloomberg News.

Referirea la sustenabilitatea minimă, precum și la cerințele de implementare par a fi modificări de ultimă oră introduse pentru a reduce sau interzice utilizarea monedelor digitale care lucrează pe un așa-numit mecanism de consens „dovada muncii”, de exemplu Bitcoin și Ethereum.

Dovada muncii este unul dintre principalele mecanisme de consens care guvernează blockchain-ul Bitcoin. Minerii Bitcoin contribuie cu puterea computerului la rețea, care securizează și procesează blockchain-ul și sunt recompensați în Bitcoin pentru contribuția lor.

O schiță anterioară nu menționa un concept de protocol de dovadă a muncii, a declarat expertul în criptomonede Stefan Berger, membru al  Partidul Creștin Democrat din Germania.

Îngrijorându-se dacă noul proiect de lege mai dur ar fi o interdicție de facto a Bitcoin, unii directori din industrie și-au transmis preocupările pe Twitter.

“Vă invităm pe toți să contactați Parlamentul European și să-i spuneți că vă opuneți interzicerii Bitcoin în Europa”, au transmis Pascal Gaulthier, director executiv al  Ledger, unul dintre cei mai mari furnizori de criptomonede din lume, și Patrick Hansen, șeful de strategie al companiei de portofel cripto Unstoppable Finance.

author avatar
Radu Jacotă Redactor