Cauta

Big Tech suflă și-n iaurt. Distruge dispozitivele de stocare în numele securității datelor

În fiecare zi, atunci când trimiteți e-mailuri, actualizați un document Google sau faceți o fotografie, datele generate nu sunt stocate într-un „nor”, așa cum sugerează metafora. În schimb, sunt depozitate în mai multe servere din lume, estimate la 70 de milioane.

Serverele conțin mai multe dispozitive de stocare a datelor, fiecare având aproximativ dimensiunea unei casete VCR. Acestea se află în interiorul celor 23 000 de centre de date din lume, unele dintre ele ocupând o suprafață echivalentă cu zeci de piscine olimpice. Atunci când companiile decid că vor să își modernizeze echipamentele, ceea ce se întâmplă de obicei la fiecare trei-cinci ani, dispozitivele de stocare a datelor sunt distruse în mod obișnuit.

Giganții tehnologici precum Micrsoft și Amazon, băncile și alte instituții casează milioane în fiecare an. La baza reticenței de a renunța la distrugere se află teama că ar putea exista scurgeri de date, ceea ce ar declanșa furia clienților și amenzi uriașe din partea autorităților de reglementare.

Luna trecută, Comisia americană pentru valori mobiliare și burse a amendat Morgan Stanley cu 35 de milioane de dolari pentru o „uimitoare” incapacitate de a proteja datele clienților, după ce serverele și hard disk-urile scoase din uz ale băncii au fost vândute fără a fi șterse corespunzător de către o companie fără experiență –  pe care o contractase.

Un angajat de la Amazon Web Services, care a vorbit sub condiția anonimatului, a explicat pentru Financial Times că această companie distruge fiecare dispozitiv de stocare a datelor odată ce este considerat ca fiind învechit, “de obicei după trei până la cinci ani de utilizare”.

Microsoft spune că „în prezent distrugem toate dispozitivele vechi purtătoare de date pentru a ne asigura că încrederea clienților este menținută pe deplin”.

Este dificil de spus cu exactitate câte hard disk-uri sunt scoase din uz în fiecare an la nivel global, dar un studiu realizat de Laboratorul Național de Energie Regenerabilă din SUA estimează că sunt cel puțin 20 de milioane numai în America.

Raportul  sugerează că mai mult de 90 la sută sunt distruse atunci când echipamentele sunt scoase din uz în mod obișnuit, chiar dacă majoritatea sunt încă funcționale. Comisia Europeană estimează că aproximativ jumătate au aceeași soartă în UE.

Totuși, procesele de reciclare înseamnă tot mai multe deșeuri acumulate – procesele de astăzi recuperează doar aproximativ 70% din materiale, iar în următorii trei ani vor fi construite încă 700 de centre de date în întreaga lume, potrivit companiei de consultanță în domeniul tehnologiei Gartner.

Dar industria Big Tech nu are de ales, spune Michael Winterson de la furnizorul global de centre de date Equinix. “Insistă ca hard disk-urile să fie distruse pentru a nu-și îndepărta clienții”.

Ultimele stiri

  • Sănătatea Mentală și Deficiențele Nutriționale: Ce Lipsește Din Farfurie Ajunge În Minte
  • Strategia digitală a Chinei schimbă regulile globale
  • Dolarul poate supraviețui furtunii Trump
  • Incredibil! Echipamente IT de milioane de euro, blocate în depozitele instituțiilor publice
  • Europa preia frânele apărării Ucrainei în timp ce Rusia se duce spre Africa
  • Asociația Prosumatorilor acuză: Proiectul Ministerului Energiei pentru fotovoltaicele de pe blocuri, o ”golăneală” din care locatarii nu câștigă nimic
  • Parol d’onor dom Președinte!
  • Vine, vine sărăcia! Ne vor ajuta și băncile
  • SCIA 9 – Gala Smart City Industry Awards
  • Breaking News… în jurul lumii: Crizele și conflictele domină scena mondială
  • Exit mobile version