AcasăTEHNOLOGIEAvertismentul serios pentru milioane de utilizatori Android. Nu se vor mai putea...

Avertismentul serios pentru milioane de utilizatori Android. Nu se vor mai putea loga pe telefon

androidAvertismentul serios pentru milioane de utilizatori Android. Nu se vor mai putea loga pe telefon

Utilizatorii de telefoane Android sunt avertizați să își actualizeze setările de confidențialitate ale dispozitivului, după ce o nouă actualizare le-ar putea lăsa vulnerabile.

Google a lansat sistemul de operare Android 12 în octombrie, iar compania a adăugat noi completări de confidențialitate și securitate. Noua actualizare Android are capacitatea de a „hiberna” aplicațiile care nu au fost folosite de mult timp și face datele de locație mai puțin precise.

Când își actualizează telefonul, utilizatorii ar trebui să se asigure că își blochează setările de confidențialitate, deoarece Google este cunoscut pentru publicitatea direcționată bazată pe date personale, notează The Sun.

Gestionați permisiunile aplicațiilor pe Android

O mare parte din informațiile de confidențialitate din Android 12 se bazează pe permisiunile pe care le acordați aplicațiilor de pe dispozitiv.

Când instalează aplicații, Android va solicita de obicei acces la camera, fotografiile, contactele, locația, microfonul etc. Unele dintre acestea au nevoie de permisiunea pentru ca aplicațiile să funcționeze, dar nu toate.

Un nou tablou de bord pentru confidențialitate este adăugat în Android 12 pentru a crește transparența permisiunilor. Tabloul de bord poate fi accesat accesând Setări, Confidențialitate și apoi deschizând Tabloul de bord de confidențialitate.

author avatar
Andreea Vlad