AcasăTEHNOLOGIEAverea de pe fundul oceanelor poate salva omenirea: câte 2,5 kilograme de...

Averea de pe fundul oceanelor poate salva omenirea: câte 2,5 kilograme de aur pentru fiecare om de pe Terra (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au descoperit că problemele financiare, crizele, foametea, seceta şi chiar războaiele ar putea fi rezolvate cu ajutorul bogăţiei ce se află pe fundul oceanelor.

Acolo, se ascunde o comoară care valorează un milion de miliarde de dolari. Asta înseamnă că acolo, în adâncuri, există câte 2,5 kilograme de aur pentru fiecare om de pe Terra, însă în prezent nu există o tehnologie sustenabilă pentru extragerea acestei bogății.

1 tonă de aur – 63.000.000 de dolari

Prețul aurului se schimbă în mod constant, plus că este greu de găsit o valoare concretă a unei greutăți atât de mari, dar o estimare din 25 mai 2023 spune că 1 tonă de aur ar putea valora peste 63.000.000 de dolari, conform ziare.com.

În prezent, nu există o modalitate rentabilă de a extrage aur din ocean pentru a obține profit. Cantitatea de aur aflată ascunsă în oceanele de pe Pământ este suficientă pentru a oferi fiecărui locuitor al planetei noastre (din cei 8 miliarde din prezent), aproximativ 2,5 kilograme de aur.

Însă, extragerea aurului din adâncuri necesită tehnologii speciale, care până în prezent nu sunt sustenabile.

author avatar
Andrei Ștefan
94.158 afisari

81 COMENTARII

  1. 😂😂😂😂 2.5 kg de aur pentru fiecare persoana ?!? De unde v-a venit idea asta ?? Ideea este sa fim toti sclavi cu lanturi la picioare si cu banda scotch pe gura

    • Dar cele 110 tone de aur scoase din tara si facute cadou UK cand se intorc in tara? Si noi am putea deveni fiecare propietar pe 55 de gr de aur de persoana.

      • Și ce faci cu ele? Dragnistule aurul este la păstrare nu făcut cadou englezilor. A-ți vrea să pună mâna Putin pe el? Nu ne – au papat rusii odată tezaurul? Unde este este cel mai în siguranță

        • Ce rău este sa fii prost. La tine durerea doare. Dragnea avea dreptate când a dat legea. Din acest motiv a fost legat. Aurul românesc a plecat și singur din tara, la inițiativa sa. Numai suporta atâția tâmpiți, deci nici pe tine. Se va reantoarce odată cu cel de la Moscova ciumpalacule….

      • Aici completez că rusnacii ne-au luat timp de 20 ani și aurul negru ,până când Dej tăiat conducta ,
        l-au depozitat probabil și ni-l vând nouă .Dar am mai făcut (obligați); noi le-am dat grîul și în schimb ei ne-au luat porumbul.

      • Ce prost ești, faptul e pastrat in custodie nu înseamnă că e făcut cadou, duci la stăpânii tai orci și intreaba-i când ne dau tezaurul înapoi, ăla e furt!

        • Gogule, pune mâna pe o carte de istorie și vei afla că România a atacat Rusia în cel de-al doilea război mondial! Iar la sfârșitul războiului România a fost considerat stat învins trebuind să plătească daune de război! Nu mai înghiți toate găluștele, citește, învață, gândește!

      • Pai jurnalistii sunt atat de destepti ca stiu si cantitatea de aur din adancul oceanelor! 😂😂😂 Gogonata cantitatea!

    • Ai dreptate și pentru a extrage acel Air l-ar face cu munca sclavilor a noastră o parte din Români Aurul extras ar fi tot al celor care ar lua în cesiune și l-ar extrage

    • Calupul de aur nu produce alimente, nici căldură nici case. Dacă o sa aibe fiecare 2 kile de aur, nu o sa aibe nicio valoare, ca nu o sa fie nimeni interesat sa-l cumpere!

    • Eu vreau doar 500 de grame din partea mea,in avans restul îl las pentru guvern,drept dobânda,la ce am luat in avans😃

  2. Daca ati ajuns sa-l calculati, inseamna ca ati mers, l-ati cantarit si ne-ati servit gogomania anului… ha, ha, ha, La steaua…. ”azi o vedem si nu e ”. Fugi taica. Ne-am amagit.

    • Daca am avea toti 2.5 kg de aur tot saraci am fii pt ca aurul nu ar mai fi atat de rar. Ca si diamantele. O mizerie de articol.

  3. nu sunt sustenabile? Zau?
    wow!
    Mai ”sustenabile ” sunt rachetele cosmice trimise spre Marte sau luna , armamentul trimis la ucrainieni si miliardele de doze de vaccin anticovid vandute credulilor. .Ha!ha!

  4. Daca am fi toti oamenii bogati ,nu ar mai munci nimeni si toti am fi murit de foame cu banii in mana .

    • Ai muri tu, noi restul mâncam Faina de greieri ,ceafa de furnica in suc propriu , aripioare de omida 😂😂😂😂😂

      • 4jiruruiruuruuruutu5urui4uuffdu9d88r79r77r7driirrr8r8r88wal,i

    • Așa e, ai dreptate. Dar vezi dumneata, ca acest clip ne spune cam ce cantitate de aur ar reveni fiecărui om de pe pământ. Normal ca nu e bine sa fim toți bogați, cineva trebuie sa mai și muncească. Dar în ziua de azi, aceleași munci se pot face cu utilaje automatizate. Și bogații muncesc, pentru a-și spori averile. Este în firea omului sa vrea mai mult. Pentru ca și ei sint mari consumatori la fel ca și noi. Și tot ar fi rău. Pentru ca acolo, unde este bogăție apare în mod inevitabil și lăcomia. De exemplu, dacă toți oamenii din lume ar fi bogați, piinea ar costa vreo 300 de euro. Corect?

  5. „Oamenii de ştiinţă au descoperit că problemele financiare, crizele, foametea, seceta şi chiar războaiele ar putea fi rezolvate cu ajutorul bogăţiei ce se află pe fundul oceanelor.”
    Si ce faci practic cu acel aur? Ca ala nu da lapte, nu face porumb si nici nu fata vitzei. Exact ca in cazul unui tablou care „valoreaza” 10 milioane de dolari. In caz de belea te chishi pe el tablou, mai valoroase sunt 10 kile de malai si 5 de barabule.

    • Prea sec ei lucrurile și aveți vocabular urît, auru e moneda de schimb în orice vreme dacă as avea 2,5kg aur eu știu ce face cu el sa nu mor de foame sub 3 grăunte cine nu știe normal să-l dea celui ce are

    • Ai perfecta dreptate nu mănânci fier eu nu-l suport cui îi place să poarte talanci la urechi și mâini n-are decât să scoată din fundul oceanului aur .

    • Salut. Tiam văzut comentariul. Nu sint de acord. Acel tablou, poate fi asigurat pentru cinci milioane de dolari. Dacă se intimpla ceva cu el, primești asigurarea. Cauta alt exemplu, ca ăsta nu e bun.

  6. Aurul nu tine loc de apa,hrana si altele necesare.Unui general al Imperiului Roman inamicii i-au turnat aur topit pe gura.Sigur nu s-a saturat.

  7. Asa s-a intamplat in Spania dupa ce corabiile au inceput sa aduca bogatiile din lumea noua. Era atat de mult aur incat nimeni nu mai vroia sa dea cu matura.

    • Asa este, ai dreptate cu Spania. Este demonstrat în cărțile lor de istorie, ca aveau atit de mult aur incit își tortura prizonierii turnindule aur încins pe git.

  8. Prea sec ei lucrurile și aveți vocabular urît, auru e moneda de schimb în orice vreme dacă as avea 2,5kg aur eu știu ce face cu el sa nu mor de foame sub 3 grăunte cine nu știe normal să-l dea celui ce are

    • Bă dar după ce că ești prost ți s-a stricat și semnalizarea sau ce-i cu tine, repetentule!?

  9. Nu va amăgiți singuri,i mana de oameni conduce cu mana de otel întreaga lume de generații,voi credeți că renunță de la ei pentru alții? Nicidecum,se vor îmbogății și mai mult iar noi tot mai săraci și controlați, lașa a fost și va fi,lăcomia nu cunoaște limite……

    • Asta se vrea ,îndobitocire la nivel mondial, apoi vom dansa după melodia lor ,din păcate lumea nu vede că este amăgita ,au știut unde să lovească în tineretul de astăzi, care dacă le dai distracție și libertatea de a face orice prostii, leai distras atenția de la viata de zi cu zi

      • Asta se vrea ,îndobitocire la nivel mondial, apoi vom dansa după melodia lor ,din păcate lumea nu vede că este amăgita ,au știut unde să lovească în tineretul de astăzi, care dacă le dai distracție și libertatea de a face orice prostii, leai distras atenția de la viata de zi cu zi, din păcate nimeni nu se mai gândește la muncă

  10. Nu înțeleg cum aurul ar înlocui hrana, dacă nu ar mai exista hrană pe pământ cum am supraviețui !? mâncând aur !?!?

  11. Oamenii de stiinta? Pai daca apare atata aur pe piata cat o sa mai fie pretul?
    Solutie la care se pot gandi nebunii si prostii…

  12. Auzi ba cat reprez aurul si tov de la bnr ul nostru a anulat dreptul de stantare adica de extragere si vanzare pt RO.

  13. cred ca nu înțelegeti principiul de baza al economiei de piață. aurul este scump tocmai datorită cantității disponibile la momentul curent, fiind limitată este scump. dacă ar avea fiecare 2 kg acasă nu ar mai fi atât de scump. ar fi 2 lei.

  14. Oameni buni, folosiți creierul! Să presupunem că fiecare ar avea 2,5 kg aur. Ce veți face cu el daca nu veți avea pământ? Pământul ne dă totul: hrana, apa, aer, minerale, energie etc. Nu va duceți după fenta. Nu vedeți că ne-au luat străinii țară cu tot cu pământul străbun?

  15. Pentru mine este mult mai valoros inoxul pt. că din el pot construi multe chestii faine și utile. Au este scârbos.

  16. Aiurea in tramvai…. Așa și în adâncul pământului mai sunt milioane de tone dar nu se poate ajunge la el ușor. Daca exista prea mult aur disponibil ii scade valoarea, așa că nu se rezolva nimic, doar un metal foarte bun pentru electronice.

  17. Și de unde cumpărați mâncare, de la noi MARȚIENI ?
    Pe noi nu ne mai interesează aurul, din cauza lăcomiei produse de el ni sa distrus planeta așa că l-am aruncat la voi în oceane înpreună cu adepți lui.
    Dacă vreți să aveți soarta noastră, căutațil.
    Spor la munca 🤑🤑

  18. Sa presupunem ipotetic ca fiecare dintre locuitorii planetei vor avea 2,5 kg. În cazul acesta aurul și-ar reduce valoarea exponențial.

  19. O să vă spun ceva ce vă va face să vă dați seama că ați căzut în plasa unui tip „deștept”.
    A pus un titlu care era sigur că va face multe link-uri,deci bani.

  20. Daca acel aur ar fi scos asa cum mentioneaza articolul pretul aurului ar fi egal cu cel al fierului. Pretul unui material este determinat de raritate, cerere oferta.

    • Pt.@Cornel Ghinea, Ștefan și alții care se consideră că sunt sigur mari patrioți și siguri sunt adepți ai Suveranismului … Dacă ați fi patrioți ați cunoaște istoria noastră a românilor și ați ști că în primul război mondial ROMÂNIA și-a dat aurul și tezaurul statului prieten Rusia cu care era aliată dar bolșevicii care s-au instalat la putere în 1917 și l-au însușit și nu l-am mai recuperat nici până în prezent. Este vorba de 93 tone de aur, obiecte de patrimoniu, coroana regală a României, obiecte de tezaur național, de tablouri și manuscrise ale elitei românești … dar asta de unde să știe suveraniștii care urmăresc doar posturi precum Romania Tv, Realitatea sau Antena3 și pe George Simion și AUR care propagă doar narațiunile Rusiei ?

  21. La descoperirea Americii, s-a vazut adevarul: amerindienii aveau un singur metal, aurul; europenii aveau mai ales fier. Dar dezvoltarea societatii a facut-o fierul, in timp ce aurul a mentinut o societate inferioara. Din aur nu se puteau face arme, nici armatura corabiilor. Fierul e cel care si astazi dezvolta societatea

  22. Razboiul aduce foamete vedem asta Si in istorie cine are o bucata de pamant este Bine

  23. Eu vreau doar 500 de grame din partea mea,in avans restul îl las pentru guvern,drept dobânda,la ce am luat in avans😃

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger