AcasăTEHNOLOGIEAu bătut China: SUA, lider mondial la mineritul de Bitcoin

Au bătut China: SUA, lider mondial la mineritul de Bitcoin

America este  acum destinația numărul unu pentru minerii de Bitcoin, eclipsând China pentru prima dată.

Minerii de Bitcoin din SUA, care permit validarea tranzacțiilor și crearea criptomonedelor, sunt în prezent producătorii de top din lume, în timp ce activitatea a dispărut complet în China, arată un studiu publicat de Universitatea Cambridge.

„Noile date, care acoperă perioada până la finele lunii august, arată că SUA concentrează 35,4% din activităţile de minare de bitcoin(hashrate bitcoin – un termen industrial folosit pentru a descrie puterea de calcul colectiv a minerilor), faţă de 16,8% la finele lunii aprilie, urmate de Kazahstan, cu 18,1% (comparativ cu 8,2%) şi Rusia cu 11% (faţă de 6,8%)”, a comentat Michel Rauchs, autorul studiului Cambridge Centre for Alternative Finance.

Firmele care se ocupă cu minarea de bitcoin consumă echivalentul a 0,45% din producţia mondială de electricitate, adică mai mult decât o ţară precum Filipine.

China a fost mult timp centrul global al minării de criptomonede, dar represiunea criptografică de la Beijing din primăvară a dus la interzicerea activităților firmelor care se ocupau cu minarea de Bitcoin.

„Consecinţa directă a acţiunilor Guvernului chinez a fost o scădere mondială cu 38%a participării minerilor în reţeaua bitcoin”, subliniază Rauchs. O parte importantă a minerilor de Bitcoin şi-au mutat operaţiunile în SUA, unde caută surse de energie cu preţuri mici şi un mediu politic favorabil cu privire la criptomonede.

Influentul Gary Gensler, preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare americane (SEC), a calificat în repetate rânduri sectorul criptomonedelor drept „Vestul Sălbatic”, chiar dacă la finele lunii septembrie a recunoscut că nu are puterea de a interzice utilizarea criptomonedelor, fără sprijinul parlamentarilor.

În schimb, unii aleşi americani, în special republicanii, încurajează această nouă sursă de venituri cu o creştere impresionantă. Senatorul Ted Cruz i-a invitat pe minerii de Bitcoin să vină să se instaleze în statul Texas şi să profite de gazele naturale şi energia eoliană, care sunt parțial irosite din lipsă de cerere.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger