AcasăNewsAtac asupra Internetului! Mii de servere sunt compromise în Europa și SUA!

Atac asupra Internetului! Mii de servere sunt compromise în Europa și SUA!

Campania de hacking de tip ransomware vizează Europa și America de Nord, avertizează Italia. Franța, Finlanda și Italia sunt țările cele mai afectate din Europa, în timp ce SUA și Canada au, de asemenea, un număr mare de ținte.

Agenția Națională de Securitate Cibernetică a Italiei (ACN) a avertizat duminică cu privire la o campanie la scară largă de răspândire a ransomware pe mii de servere de computer din Europa și America de Nord.

Atacul vizează vulnerabilitățile din tehnologia VMware ESXi

Atacul vizează vulnerabilitățile din tehnologia VMware ESXi care au fost descoperite anterior, dar care încă lasă multe organizații vulnerabile la intruziunea hackerilor.

„Aceste tipuri de servere au fost vizate de hackeri în trecut din cauza vulnerabilității lor”, potrivit ACN . „Cu toate acestea, această vulnerabilitate a serverului nu a fost complet remediată, lăsând o ușă deschisă hackerilor pentru noi atacuri.” Franța a fost prima țară care a detectat atacul, potrivit ANSA.

Se estimează că mii de servere de computere au fost compromise în întreaga lume și, potrivit analiștilor, numărul este probabil să crească. Experții avertizează organizațiile să ia măsuri pentru a evita blocarea sistemelor lor.

Întreruperea pe scară largă a internetului afectează utilizatorii Spectrum. Joe Durkin, un purtător de cuvânt al Charter Communications, care operează serviciile de marcă Spectrum, a declarat că există o linie de fibră Spectrum afectată în Florida. Rapoartele arată că conectivitatea regională la 72% din nivelurile obișnuite

author avatar
Andreea Vlad
1.071 afisari

6 COMENTARII

  1. Asta e opera baietilor de la cia si nsa, ca doar nu e nici un grup de hakeri asa de puternici incat sa isi permita sa se joace numai asa toata ziua pe internet !! Vine macelul in curand, bai baietii cu ochii cam prea albastrii din Bukale, puteti de pe acum sa va kakati in ele de vilele voastre de neam prost, praf o sa le faca vecinii vostrii !!

    • De ce vecinii și nu miticii. Că doar sunt și în Haules-Bucales destui obidiți, nu?
      Fiecare mioritic să-și pregătească o listă cu speciali și să aibă material de molotoave la îndemână.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger