AcasăTEHNOLOGIEApple intră în alertă! Telefoanele lor, infectate cu softul de spionaj Pegasus?

Apple intră în alertă! Telefoanele lor, infectate cu softul de spionaj Pegasus?

Experţii în securitate cibernetică de la Citizen Lab au descoperit două noi găuri de securitate în sistemele de operare folosite de produsele Apple şi le-au raportat gigantului american.

„Actualizează-ți iPhone-ul acum” este apelul lansat de Apple, care a pus la dispoziția utilizatorilor o nouă actualizare iOS pentru dispozitivele sale.

Apple se teme de Pegasus

Pegasus este un program scump, utilizat de obicei pentru a urmări disidenții, jurnaliștii și adversarii politici, astfel încât utilizatorii obișnuiți nu au motive mari pentru a se teme.

Citizens Lab a descoperit vulnerabilitatea în timp ce „verifica dispozitivul unui angajat al unui organizații internaționale cu sediul în Washington DC”.

Cum se instalează softul pentru update Apple?

Prima vulnerabilitate ducea la compromiterea dispozitivelor în urma trimiterii unei imagini modificate special. Cealaltă deschidea calea atacului cu ajutorul unui ataşament, la fel, special modificat.

Erau vulnerabile la atacuri cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare ce stau la baza smartphone-urilor, tabletelor, laptopurilor şi smartwatch-urilor vândute de Apple.

Aşa instalezi actualizarea:

  • Deschideți Setări pe iPhone, apoi selectați General, urmat de Actualizare software. Ar trebui să vedeți acolo actualizarea software-ului iOS 16.6.1.
  • Atingeți pentru a începe instalarea. Dacă nu vedeți actualizarea, reveniți la pagina General, apoi apăsați pe About (Despre) pentru a verifica numărul versiunii iOS.
  • Dacă este 16.6.1, înseamnă că aveți deja actualizarea instalată. Dacă telefonul dumneavoastră folosește încă versiunea 16.6 sau o versiune anterioară, repetați pașii de mai sus.
  • Dacă tot nu vedeți nicio actualizare, încercați să reporniți telefonul.
  • Dacă acest lucru nu face ca actualizarea să apară, verificați de două ori conexiunea la internet și așteptați câteva momente înainte de a încerca din nou.
author avatar
Andrei Ștefan