Cauta

Apple devine cel mai mare jucător de inteligență artificială ?

Apple va prezenta o abordare diferită a inteligenței artificiale, concentrându-se pe instrumente pe care consumatorii obișnuiți le pot utiliza în viața de zi cu zi.

În cadrul conferinței dezvoltatorilor Apple  de luna viitoare, compania va prezenta o abordare diferită a inteligenței artificiale, concentrându-se pe instrumente pe care consumatorii obișnuiți le pot utiliza în viața de zi cu zi.

Ideea este de a face apel la latura practică a utilizatorului – și de a lăsa unele dintre cele mai spectaculoase caracteristici pentru alte companii, potrivit Bloomberg.

Project Greymatter

În centrul noii strategii se află Project Greymatter – un set de instrumente IA  pe care Apple le va integra în aplicații de bază precum Safari, Photos și Notes. De asemenea, include caracteristici ale sistemului de operare, cum ar fi notificările îmbunătățite.

Sistemul va funcționa după cum urmează: o mare parte din procesarea pentru funcțiile de inteligență artificială mai puțin intensive din punct de vedere informatic va fi executată în întregime pe dispozitiv. Dar dacă o funcție necesită mai multă putere, aceasta va fi transferată în cloud.

Apple aduce noile funcții de inteligență artificială în iOS 18 și macOS 15 – iar ambele sisteme de operare vor include un software care va determina dacă o sarcină trebuie să fie gestionată pe dispozitiv sau prin intermediul cloud-ului.

Există mai multe noi capacități în lucru pentru acest an, inclusiv cele care transcriu notițe vocale, retușează fotografiile cu ajutorul inteligenței artificiale și fac căutările mai rapide și mai fiabile în cadrul funcției Spotlight. Vor îmbunătăți căutarea web din Safari și vor sugera automat răspunsuri la e-mailuri și mesaje text.

Asistentul personal Siri va primi și el o actualizare, cu interacțiuni mai naturale, bazate pe modelele lingvistice mari ale Apple – o tehnologie de bază din spatele inteligenței artificiale generative.

Avantajul bazei de utilizatori

Bineînțeles, Apple va trebui să facă toate acestea asigurându-i pe utilizatori că angajamentul său față de confidențialitate rămâne ferm. A criticat chiar și rivalii pentru că nu folosesc aceeași abordare.

Acum trebuie să argumenteze că funcțiile sale de inteligență artificială alimentate în cloud vor menține în continuare confidențialitatea, în ciuda faptului că trimite informații potențial sensibile către un centru de date.

Pentru a explica această schimbare, va sublinia probabil că nu creează profiluri ale clienților, pe modelul Google și Meta Platforms. Dar compania are un avantaj pe care puțini rivali îl pot egala: baza sa masivă de utilizatori.

Vor exista sute de milioane de dispozitive Apple din întreaga lume care pot suporta funcțiile de inteligență artificială atunci când acestea vor debuta în cursul acestui an. Posesorii acestor dispozitive vor încerca cel puțin noile capacități (este posibil ca tehnologia să fie atât de integrată  încât oamenii nici măcar să nu observe că le folosesc). Acest lucru ar putea transforma Apple în cel mai mare jucător în materie de inteligență artificială – chiar peste noapte.

Ultimele stiri

  • Pe cine a iubit, în secret, Nicușor Dan, înainte de a avea o relație cu Mirabela. Ce s-a aflat de la unchiul actualului președinte!
  • Sondaj INSCOP. AUR, intenție de vot de 40,5%. Cine completează podiumul
  • Florin Salam, invitat pe scenă la show-ul lui Salvatore Ganacci, de la Neversea Kapital 2025 – VIDEO
  • COD ROȘU de caniculă pentru București și 15 județe. Până la ce valori vor urca temperaturile – HARTĂ
  • Caricatura Zilei
  • AVANTAJELE URMĂRII UNUI PROGRAM DE MASTERAT ÎN LIMBA FRANCEZĂ ÎN ROMÂNIA – STUDIU DE CAZ FABIZ-Master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor în limba franceză (MEGA)
  • Horoscop 7 iulie 2025 – Sectorul financiar va urma un curs liniştit
  • Acte publicate în Monitorul Oficial (Partea a III-a) vs. în ziare la pierderea lor
  • Alege ce citești
  • Modă și exploatare
  • Exit mobile version