AcasăTEHNOLOGIEApărarea corporativă de miliarde de dolari, viitorul cybersecurity

Apărarea corporativă de miliarde de dolari, viitorul cybersecurity

Fuziunea în așteptare a două nume importante în domeniul securității cibernetice este extrem de necesară și subliniază rolul pe care trebuie să îl joace produsele de consum în lupta în curs de desfășurare pentru protejarea rețelelor corporative.

Astfel, NortonLifeLock a anunțat că va cumpăra Avast Plc, cu sediul în Praga, în numerar și va tranzacționa acțiuni în valoare de până la 8,6 miliarde de dolari.

Ambele companii  sunt jucători importanți în securitatea cibernetică orientată către consumatori și pionieri pe piața antivirusurilor.

Dar lumea digitală s-a schimbat foarte mult în 30 de ani și continua să o facă odată cu pandemia de coronavirus.

Noul normal este munca de la domiciliu, o normă – impusă de blocajele și măsurile de restricție a guvernelor, dar și a companiilor nevoite să-și reducă bugetele – care lasă drum liber vulnerabilităților cibernetice către serverele corporative.

Potrivit unui studiu citat de Bloomberg, firmele au un control redus asupra “igienei digitale personale a angajaților  lor” – de la vizitarea site-urilor web cu legături rău intenționate până la descărcarea accidentală de coduri nefaste – și multe au fost surprinse nepregătite când a lovit Covid-19.

Puțini au protocoale adevărate de securitate end-to-end, ceea ce înseamnă că cea mai bună strategie a unui hacker pentru a pătrunde într-o rețea corporativă este să planteze un cod rău intenționat pe un computer de acasă și să urmărească cum se răspândește.

Produsele de consum standard pot atenua această amenințare prin scanarea de viruși și programe malware, dar pot să nu fie la fel de eficiente în oprirea atacurilor specifice, concentrate.

Avast recunoaște acest neajuns și anul trecut și-a lansat Remote Acces Shield pentru a opri exploatările Remote Desktop Protocol – un instrument Microsoft utilizat în mod obișnuit pentru a accesa serverele companiei de acasă.

“Acesta este viitorul securității cibernetice – extinderea apărării corporative și prevenirea atacatorilor să sară prin firewall-ul angajaților-companie”, spune Tim Culpan, expert IT.
Atacurile ransomware și furtul de date sunt costisitoare și extrem de perturbatoare. Pe măsură ce mai multe companii încep să înțeleagă această slăbiciune, este probabil să impună securitatea digitală pe dispozitivele angajaților.

Există și provocări mai largi. În tot sectorul, cheltuielile sunt în creștere pe fondul unui boom al atacurilor hackerilor. În același timp, costurile de marketing sunt crescute, deoarece companiile își redresează afacerile la nivelul pre-pandemic.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger