AcasăTEHNOLOGIEAndroid Update aşteptat de toţi utilizatorii, abia la a 13-a versiune. Notificările...

Android Update aşteptat de toţi utilizatorii, abia la a 13-a versiune. Notificările de la aplicaţii se schimbă

android 13Android Update aşteptat de toţi utilizatorii, abia la a 13-a versiune. Notificările de la aplicaţii se schimbă

A durat mult, dar un update aşteptat de toţi utilizatorii, în sfârşit, se întâmplă la Android. Abia la 13-a versiune, Android ajunge să introducă o opțiune „de bun simț”, prin care utilizatorul să poată reduce mai ușor numărul aplicațiilor care-l pot asalta cu notificări.

Sistemul de operare instalat pe miliarde de smartphone-uri din întreaga lume, copiază de la iPhone o funcție pe care dispozitivele Apple o oferă de ani buni.

Aplicaţiile vor cere permisiuni pentru notificări

Aplicaţiile de Android vor trebui să primească permisiunea expresă a utilizatorului înainte de a putea genera notificări. În prezent, deşi utilizatorul are opţiunea de a opri notificările pentru fiecare aplicaţie în parte, acestea pot emite notificări imediat după instalare şi fără acordul utilizatorului.

Google a presupus, până acum, că toţi utilizatorii sunt de acord cu notificările şi doar cei mai „pretenţioşi” vor recurge la un reglaj fin, prin care să lase notificările active doar pentru anumite aplicaţii.

Aşadar, utilizatorul unui telefon ce are instalat Android 13 poate de la început să blocheze notificările unei aplicaţii despre care ştie de când o instalează că nu va avea nevoie de notificările acesteia.

author avatar
Andrei Ștefan
375 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger