AcasăTEHNOLOGIEAmericanii se implică în sectorul energiei nucleare, de la noi. Centrala de...

Americanii se implică în sectorul energiei nucleare, de la noi. Centrala de la Cernavodă, modernizată cu tehnologie din SUA

centrala cernavodaAmericanii se implică în sectorul energiei nucleare, de la noi. Centrala de la Cernavodă, modernizată cu tehnologie din SUA

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde de euro, iar decizia de investiţii şi mobilizarea de şantier este estimată pentru anul 2024, a declarat Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica.

Suntem pe punctul de a finaliza studiul de fezabilitate, am făcut un update la studiul din 2012. În paralel cu o serie de evaluări a conformării structurilor şi a proiectului tehnologic cu directivele de securitate nucleară.

Urmează în scurt timp să venim în AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor – n. r.) cu o propunere de demarare a acestui proiect„, a declarat Cosmin Ghiță.

Guvernul a adoptat proiectul de colaborare România – SUA

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de lege privind ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul SUA privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, semnat la București, la 9 decembrie 2020 și la Upper Marlboro, la 4 decembrie 2020.

Proiectul de lege merge în Parlamentul României în procedură de urgenţă.

Am mai făcut un pas important pentru securitatea energetică a țării noastre, prin viitoarele investiții care urmează să fie făcute.

Datorită acestui acord dintre România și SUA vom crea și noi locuri de muncă. Îmi doresc să fructificăm cât mai multe oportunități pentru dezvoltarea țării noastre„, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu.

Practic, noi i-am ănlocuit pe chinezi cu americanii. Dar timp de cinci ani acest proiect cu China a tot trenat, pentru că investitorii ceruseră condiții imposibil de îndeplinit în Uniunea Europeană.

author avatar
Andrei Ștefan