AcasăTEHNOLOGIEAmericanii au inventat "supersonicul tăcut". Avionul X-59 ajunge de la New York...

Americanii au inventat „supersonicul tăcut”. Avionul X-59 ajunge de la New York la Londra în doar 90 minute (VIDEO)

Inginerii de la NASA se laudă că au dezvoltat un avion ce va revoluţiona călătoriile aeriene.

Aparatul de zbor X-59, poreclită ”fiul aeronavei Concorde”, dar și supersonicul ”tăcut”, ar scurta timpul de zbor foarte mult, iar călătoria dintre New York și Londra ar dura doar 90 de minute, în loc de mai mult de 7 ore din prezent.

Zboară mai repede decât viteza sunetului

Conform constructorilor, X-59 ar putea zbura mai repede decât viteza sunetului – aproape de două ori mai repede decât aeronava originală Concorde. Pentru a minimiza perturbarea oamenilor de la sol, inginerii încearcă, de asemenea, să reducă sunetul boom-ului sonic la unul clasic al avioanelor de linie.

Potrivit NASA, trecerea la vopsirea aeronavei a fost făcută pe 14 noiembrie: „Schema de vopsea a lui X-59 va include un corp în principal alb, o parte inferioară de un „albastru sonic” și accente roșii pe aripi”.

Primul zbor, în 2024

Primul zbor este programat pentru 2024. NASA va zbura cu X-59 peste mai multe comunități din SUA, care nu au fost încă selectate și va colecta date despre percepția oamenilor asupra sunetului pe care îl produce.

NASA se laudă şi cu viteze uriașe pentru viitoarele zboruri transatlantice, între Mach 2 și Mach 4, adică între 2.470 km/h și până la 4.900 de km/h, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât viteza maximă a unui avion de luptă F-18 american.

author avatar
Andrei Ștefan
38.533 afisari

19 COMENTARII

 1. Probabil că va fi o bijuterie a tehnologiei americane ! La asemenea viteze , sunt de așteptat și ” alte minuni ” ! UN – BRAVO – URIAȘ –TUTUROR INGINERILOR AMERICANI !

  • Bravo americanilor? Niste profitori! Dupa aproape doua decenii de cand au obligat Concorde-ul sa ramana la sol, au reusit si ei cu chiu cu vai sa faca o replica a acestuia. Normal, pt Concorde, gloria mergea catre francezi, cum sa tolereze americanii asa ceva? Niste jeguri!

   • Cred că totuși înainte de a fi interzis de americani, după cum vă exprimați, a explodat făcând câteva mii de victime! Poate ați fi dorit să cadă pe un stadion, astfel ca numărul de victime să fie incomensurabil!?

    • Cand a explodat Concorde, mai iluminatule si a produs cateva mii de morti? Un singur Concorde a cazut ca urmare a spargerii unui rezervor prin lovire. Au fost pierderi de vieti omenesti, dar nu mii, cii 100. Concorde a fost cel mai sigur avion. A fost scos din uz datorita costurilor economoce mari si a zgomotului la depasirea Mack 1.

 2. Aștept, ca americanii, să scoată OZN-urile de la „naftalină” ca să plim și eu cu el. Atunci, de la București la New York o să dureze cam 15 minute.

 3. Bravo americanilor? Niste profitori! Dupa aproape doua decenii de cand au obligat Concorde-ul sa ramana la sol, au reusit si ei cu chiu cu vai sa faca o replica a acestuia. Normal, pt Concorde, gloria mergea catre francezi, cum sa tolereze americanii asa ceva? Niste jeguri!

 4. Cand a explodat Concorde, mai iluminatule si a produs cateva mii de morti? Un singur Concorde a cazut ca urmare a spargerii unui rezervor prin lovire. Au fost pierderi de vieti omenesti, dar nu mii, cii 100. Concorde a fost cel mai sigur avion. A fost scos din uz datorita costurilor economoce mari si a zgomotului la depasirea Mack 1.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri