AcasăTEHNOLOGIE5G în medicină: răspunsul Huawei la sancțiunile SUA

5G în medicină: răspunsul Huawei la sancțiunile SUA

Huawei Technologies furnizează servicii inteligente și tehnologie 5G unor industrii precum asistența medicală, creând noi fluxuri de venituri care ar putea compensa daunele aduse afacerii sale cu smartphone-uri din cauza sancțiunilor Statelor Unite.

Huawei a făcut echipă cu Spitalul General din Guangdong pentru a-l dota cu tehnologie 5G și cu peste 10.000 de dispozitive inteligente care pot colecta și transmite date de sănătate în timp real de la pacienți către medici și asistente.

5G este o tehnologie wireless ultra-rapidă care are un timp de întârziere mic și poate suporta un număr masiv de dispozitive inteligente conectate la internet simultan.

Huawei este cel mai mare furnizor din lume de echipamente cu tehnologie 5G, chiar dacă este exclus din SUA și alte piețe majore. Anul trecut, a fost pentru scurt timp și cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, depășind Samsung.

Dar sancțiunile impuse de Washington au restricționat gigantul din Shenzhen să obțină cipurile de computer necesare pentru smartphone-urile sale. Furnizarea de tehnologie și servicii 5G pentru industria sănătății, finanțe și chiar educație este o modalitate de a-și crește veniturile.

„Știm cu toții că 5G, în comparație cu generațiile anterioare de tehnologii de comunicare, are  trei caracteristici performante: lățime de bandă mare, latență scăzută și conexiuni masive”, a declarat Guo Zizhong, directorul diviziei de afaceri Smart Hospital a Huawei.

Spitalul din Guangzhou, un oraș cu 15 milioane de locuitori, folosește diverse tehnologii inteligente, inclusiv  ambulanțe 5G dotate cu dispozitive medicale și camere pentru a transmite date și imagini în timp real, permițând medicilor să pună diagnostice mai bune în timp ce pacienții sunt în drum spre spital.

Tehnologia 5G poate fi folosită și în monitoarele care măsoară progresul și viteza perfuziilor intravenoase în timp real și în brățările inteligente folosite ca dispozitive de alertă de urgență.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger