AcasăTEHNOLOGIE40.000 USD: Elon Musk trimite prețul Bitcoin într-o altă călătorie volatilă

40.000 USD: Elon Musk trimite prețul Bitcoin într-o altă călătorie volatilă

Bitcoin s-a apreciat luni cu 9%, aproape de 40.000 de dolari, după un alt weekend de oscilaţii ale preţului, în urma mesajelor pe Twitter ale şefului Tesla, care a respins criticile privind influenţa sa pe piaţă şi a declarat că producătorul auto a vândut Bitcoin dar ar putea relua tranzacţiile.

În ultimele săptămâni fondatorul Elon Musk a influenţat(speculat) semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu Bitcoin.

Duminică, Musk a anunţat că „Tesla va relua tranzacţiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv”.

După acest mesaj, Bitcoin a urcat în Asia la 39.838,92 dolari, iar în cursul zilei de luni înregistra un avans de 0,5%, la 39.189 de dolari.

„Cuvintele lui Musk au făcut ca Bitcoin să crească”, a spus Simon Peters, analist de piață la eToro.

„Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Tweeter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active”, a declarat recent Matt Maley, analist şef la Miller Tabak&Co.

author avatar
Radu Jacotă Redactor