AcasăȘTIRI EXTERNE„Ziua furiei” în America. 20 de metropole s-au răsculat împotriva lui Trump!

„Ziua furiei” în America. 20 de metropole s-au răsculat împotriva lui Trump!

Niciodată în istoria modernă America nu a trăit tensiuni atât de mari în pragul unor alegeri prezidențiale. Pe măsură ce se apropie 2020, cuvinte ca „ură”, „regim autoritar” sau „rasism” se fac din ce în ce mai auzite, amestecate cu îndemnuri la acte de violență și nesupunere în fața legii. Donald Trump trebuie să plece, zic democrații și păpușarii lor, iar pentru asta nimic nu este interzis. În „Țara tuturor posibilităților” iată că se poate și să ai o sărbătoare dedicată urii.

Cum așa?! Ei bine, chiar aceasta a fost denumirea aleasă pentru 6 septembrie. „Ziua furiei”, o zi în care 20 de orașe americane s-au răsculat împotriva lui Donald Trump. E clar, alegerile prezidențiale din SUA nu mai sunt de mult o miză politică între două partide, e dincolo de orice o luptă între actuala orânduire și „noul” vârât cu lopata în viețile cetățenilor. Fiecare strigă ce vrea la protestele de stradă, unii cer eliberarea tuturor „negrilor” din închisori, alții vor alungarea bancherilor peste granițe, sunt și adepți ai minorotităților sexuale care își (re)revendică drepturile deja garantate constituțional.

Așadar, cu două luni înainte de 3 noiembrie, data alegerilor, în cel puțin 20 de orașe din State s-a cerut eliminarea din joc a președintelui Trump. Se pare că jumătate din țară dorește să dea vina pe Trump pentru toate problemele uriașe ale Americii, chiar și pentru cele structurale de lungă durată, cum ar fi chestiunea mediului. Presa de pe Coasta de Est vuiește că „Day of Rage” a fost doar începutul, se anunță, de fapt, câte o astfel de manifestație în fiecare săptămână de acum și până la alegeri.

„Surpriza” lui Trump

Și, totuși, se pare că și Donald Trump are o „surpriză” pentru democrați și păpușarii lor. Sunt zvonuri că ultima parte a campaniei electorale republicane va fi rezervată tocmai chestiunii manfiestațiilor din ultimele luni. Black Lives Matter și ANTIFA sunt în continuare pe agenda președintelui, doar că nu a venit timpul lor, cred analiștii…

Liderul de la Casa Albă a dat de înțeles că are în vedere și rezolvarea problemei rasismului din State, dar până atunci va da un „boost” imaginii printr-o politică de toleranță zero față de protestele și revoltele violente izbucnite în orașele/ zonele controlate de democrați. De fapt, Donald Trump i-a avertizat nu o dată pe adversari că va trimite trupele federale acolo unde autoritățile nu sunt capabile (sau pur și simplu nu vor) să intervină împotriva BLM și ANTIFA.

America este un colos cu peste 300 de milioane de locuitori, iar marea majoritate tânjește după o viață precum cea de dinaintea pandemiei. Escaladarea violențelor, chiar dacă în mod public justificate/ asumate prin moartea unor bărbați de culoare, a indignat până și comunitatea afro, lucru pe care Trump vrea să-l exploateze.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
471 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce revendicari mai vrea? Curistii au orase intregi, Donald e un familist care a pozat cu Biblia in mana. Credeti ca e dictatura asta? Am vazut negrii discriminati, de ce nu veniti cu patura de negrii din muzica baschet media box si filme. Credeti ca asta e dictatura?Sa se elibereaze o minoritate din puscarii sau albii vor fi scosi din tara. Credeti ca asta e o dictatura? Da… uite asta e o dictatura ce cereți .
    Dar si functionalii au intrebari culmea si drepturi.

  2. Tocmai de aceea este atacat, trump a reușit ce nu a reușit Kennedy, sa arate adevarata fata a celor ce au controlat America de “la facere” o țara care pana acum era liberă, doar in mintea americanilor. A venit trump si a inceput sa arate adevarul, au incercat sa il denigreze ca este nebun, ca rușii au furat alegerile, cam exact ce se întâmpla la noi cu PSD ul, ca fura, ca sunt nebuni si nu inteleg populația, etc. Iar cei care vor sa fie guvernul mondial, se simt atacați de trump, o noua alegere a lui, se va lasa cu moartea acestuia precum a lui Kennedy. Problema este ca americanii au un creier prea mic sa inteleaga ce vrea sa facă trump pentru ei. Sa ii scoată din ghearele unui sclavagism mascat. Si nu doar pe americani, ci si pe restul lumii. Dar si la noi sunt multi spălați pe creier si angajați ai diverselor Ong uri ce si ar masacra familia doar pentru un euro in plus. Noi oricum suntem un popor de târâtoare fara coloana vertebrală

  3. Ce ziceai ma ca vrea sa faca Trump,sa ii scoata pe americani din”ghearele unui sclavagism mascat?”.Afla ca deocamdata,dupa ce Trump „a redat America americanilor” (doar se stie ca le-o furasera ungurii),dupa cum analiza zilele trecute New York Times;in prezent in America cea bogata,cca. 44 milioane de americani intre are o treime copii,sunt amenintati cu foametea.Mai mare rusinea.Nu mai au posibilitatea nu a unui trai decent,dar nici macar strictul necesar.In ce priveste”libertatea” lui Trump e cam asa:esti „liber”sa te impuste oricand fiind nevinovat,un cimpanzeu,un descreierat de politist,chiar de fata cu copiii si nevasta ta.Iar daca nevasta-ta speriata incepe sa tipe de disperare,o impuca si pe ea daca nu tace.Asa ca du-te intr-o statie de tramvai si asteapta sa te scoata Trump din ghearele sclavagismului.Cu tancurile si cu Garda nationala.La fel ca Lukasenco,sau ca Ceausescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger