AcasăȘTIRI EXTERNEZi îngrozitoare pe Wall Street: s-a prăbușit bursa! O recesiune în SUA,...

Zi îngrozitoare pe Wall Street: s-a prăbușit bursa! O recesiune în SUA, inevitabilă

suaZi îngrozitoare pe Wall Street: s-a prăbușit bursa! O recesiune în SUA, inevitabilă

Wall Street încheie pe roșu cel mai prost semestru din 1970 încoace. Experții se tem că recesiune e inevitabilă, după ce bursa de la New York s-a prăbușit.

Cei mai importanți indicatori au înfruntat scăderi la bursă. Dow Jones a cedat 0,82%, ajungând la 30.775,43 puncte. Nasdaq, puternic ancorat în sectorul tehnologic, a scăzut cu 1,33%, la 11.028,74 puncte. S&P 500 a pierdut 0,88%, până la 3.785,38 puncte.

Bursa de la New York încheie cel mai prost semestru

„Eforturile băncii centrale (Fed) de a lupta împotriva inflației stârnesc temeri tot mai mari privind o recesiune, ceea ce a dus Wall Street la cel mai prost semestru din 1970 încoace”, a declarat Edward Moya, analist la Oanda.

El a adăugat că „valul de date din SUA”, inclusiv cifrele privind inflația și cheltuielile gospodăriilor publicate joi, „au trimis un semnal că riscurile de recesiune continuă să crească”.

De la începutul anului, Dow Jones a scăzut cu 15,31%, iar Nasdaq a scăzut cu 29,51%, fiind cel mai prost început de an din istoria sa. În ceea ce privește S&P 500, acesta a scăzut cu 20,52%.

Riscul de recesiune este uriaș

Pe piața obligațiunilor, curba randamentelor a fost practic inversată, randamentele pe termen scurt (2 ani) fiind umăr la umăr cu cele pe 10 ani, care au coborât sub pragul de 3%. Această aplatizare a curbei este în general considerată un semn prevestitor al unei recesiuni.

Inflația prețurilor în SUA s-a menținut la un nivel ridicat în luna mai, de 6,3% în ritm anual, potrivit indicelui PCE, unul dintre principalii indicatori ai inflației, preferat de banca centrală americană (Fed).

author avatar
Andreea Vlad
2.007 afisari

11 COMENTARII

    • @2,174.75 USD
      −4.51 (0.21%)today
      Closed: Jul 1, 19:47 EDT • Disclaimer
      After hours 2,174.75 0.00 (0.00%)
      Nu chiar 5%….nasdaq si s&p….si incercati sa intelegeti…e vorba de un semestru…adica de 6 luni NEW YORK, Jan 3 (Reuters) The Dow Jones Industrial Average (.DJI) rose 246.76 points, or 0.68%, to 36,585.06

  1. Isi merita soarta pentru ca ei au provocat aceasta criza financiara ,au fabricat virusul covid si provocat razboiul din Ucraina nazista condusa de drogatul Jeglensky

  2. Așa se întâmplă când tiparnița emite bancnote fără număr, fără număr. Apoi, cât bănet bagă în Ucraina, fără acoperire cum să nu ajungi să scazi finanțele. În altă ordine de idei, ce vrei să faci rușilor ți se întâmplă ție, deoarece economia și finanța mondială, vrei nu vrei, sunt strâns legate și nu se pot dezvolta decât împreună, indiferent de ideologie și conceptele politice.

  3. Tarziu s-a aflat ca Rezerva federala a pornit tiparnita si a bagat pe piata numai in 2021 8200 miliarde de $,
    inflatia care i-a lovit este generata de politica financiara in care dezastrul politic se deconteaza pe buzunarul contribuabilului.
    ESTE METODA CU CARE SE TOACA ECONOMIILE CELOR CARE AU STRANS BANI ALBI PENTRU ZILE NEGRE !,
    IAR EI SE PRICEP SA FACA ZILELE NEGRE SI PENTRU ALTII PE PRINCIPIUL” CAPRA BESE SI VACA TRAGE RUSINEA”,ponoasele le platim noi si cei legati ombilical de
    economia americana.

    • @andeesanu
      cat de tarziu….EU…am vazut 20.000 miliarde in 2020 martie aprilie si 20.000 miliarde in 2021 septembrie octombrie…ei zic 17.000 miliarde si Dvs acum 8.200 miliarde….pe usdebtclock…
      Eu….ma uitam asa intamplator…dar altii..adica astia…economistii…nu au vazut…sunt oameni…care stau 8 ore pe zi si se uita doar pe asta….am vazut la o firma in Bucuresti in 2008….asadar….cati au vazut….au vazut multi ma gandesc……uitati aici „us total national assets”…..s-au uitat la asta….ca am vazut de doua ori cum s-au „imbogatit” peste noapte cu cate 20.000 miliarde dolari…..

  4. God help America,
    Cu hartie si cerneala ,ca e plina lumea de fraieri care umbla disperati dupa margelutze si oglinjoare…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger