AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski, tot nemulțumit. Președintele Ucrainei continuă să certe Europa!

Zelenski, tot nemulțumit. Președintele Ucrainei continuă să certe Europa!

volodimir zelenskiUcrainenii care acceptă ajutoare umanitare de la ruși riscă până la 15 ani de închisoare! Zelenski a semnat legea

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că sancţiunile europene împotriva Rusiei au venit „puţin cam târziu”. Liderul de la Kiev a afirmat în discursul său adresat Consiliului European că, dacă sancţiunile erau preventive, exista o şansă ca Rusia să nu pornească războiul în Ucraina la 24 februarie.

„Aţi blocat Nord Stream 2. Vă suntem recunoscători. Dar a fost cam târziu. Pentru că, dacă era la timp, Rusia nu ar fi creat o criză a gazului. Sau cel puţin ar fi existat o şansă”, a declarat el în faţa Consiliului.

Zelenski le-a spus statelor membre că soldații ruși nu văd ce este demnitatea, nu ştiu ce e conştiinţa și nu înţeleg de ce ucrainenii ne preţuiesc atât libertatea, precizând că aceștia au distrus deja 230 de şcoli, 155 de grădiniţe şi au ucis 128 de copii în Ucraina.

L-a „certat” și pe Viktor Orban

„Oraşe întregi, sate. Pur şi simplu, transformate în cenuşă. Nu a mai rămas nimic”, a afirmat el. „Arma rusă a ucis jurnalişti. Deşi au văzut inscripţia «presă» . Poate că nu au fost învăţaţi să citească. Ci doar să ucidă”.

După ce le-a mulțumit statelor membre pentru sprijin, Volodimir Zelenki i-a cerut premierului maghiar Viktor Orban să decidă odată care este felul în care tratează Rusia.

„Ezitaţi dacă să impuneţi sancţiuni sau nu? Şi ezitaţi dacă să lăsaţi armele să treacă sau nu? Şi ezitaţi dacă să faceţi comerţ cu Rusia sau nu? Nu este timp pentru ezitări. E timpul să decideţi odată”, a afirmat el.

author avatar
Andreea Vlad