AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski ordonă: Ucraina vrea acum și avioane de luptă de ultimă generație!

Zelenski ordonă: Ucraina vrea acum și avioane de luptă de ultimă generație!

tancuriUcraina și-a primit tancurile. Care este următorul „vis” al lui Zelenski: „Cheia este acum viteza”

Pentru Ucraina, lupta pentru a asigura tancurile de luptă occidentale a fost doar începutul. Având în vedere că tancurile Abrams, construite în SUA și cele Leopard, de fabricație germană, se îndreaptă acum spre prima linie după luni de controverse între aliații occidentali, liderii de la Kiev își îndreaptă atenția către ceea ce ei consideră că este următorul pas logic în efortul lor de a respinge invadatorii ruși – avioane de luptă moderne.

După ce președintele Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz au dat undă verde miercuri trimiterii de tancuri de luptă în Ucraina, Volodimir Zelenski cere țărilor occidentale rachete cu rază lungă și avioane de luptă.

Zelenski cere țărilor occidentale avioane de luptă

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut miercuri aliaţilor săi occidentali rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi avioane de luptă, după unda verde de la Washington şi Berlin pentru trimiterea de tancuri grele Kievului la capătul unor discuţii acerbe

„Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă”, a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe reţelele de socializare.

Şeful statului ucrainean a dorit să sublinieze că, din punctul său de vedere,„cheia” pentru a face faţă forţelor ruse pe câmpul de luptă este „acum viteza şi volumul” livrărilor de tancuri grele armatei. „Cheia acum este viteza şi volumul sunt acum cheia. Viteza de antrenament a soldaţilor noştri, viteza livrărilor de tancuri (…) şi volumul de sprijin”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Liderii europeni sunt sceptici

Conversațiile cu oficiali militari și diplomați occidentali confirmă că o dezbatere internă despre aprovizionarea Ucrainei cu avioane de luptă este deja în desfășurare. Dezbaterea se va dovedi probabil și mai controversată decât disputa privind aprovizionarea tancurilor. Or, în Europa unii lideri se tem de escaladarea conflictului militar.

„Următorul pas natural ar fi luptătorii”, a spus un diplomat dintr-o țară din nordul Europei, potrivit Politico. Washingtonul i-a spus Kievului că furnizarea de avioane este un „nu se poate, pentru moment”, a spus diplomatul citat mai sus, dar a adăugat: Există o linie roșie acolo – dar vara trecută am depășit-o când am trimis rachete HIMARS”.

author avatar
Andreea Vlad
1.240 afisari

37 COMENTARII

  1. Nu-i mai dati nimic. Asta poate sa se intoarca impotriva NATO cu rusii in frunte. Oricum habar nu au sa le piloteze.

    • Este stiut ca Ucraina se va alatura Rusiei contra NATO dupa ce va fi inlaturat cabotinul de la Kiev

    • ”Ucraina vrea acum și avioane de luptă de ultimă generație!”
      Cum sa piloteze niste betivi avioane F16 sau F35?

    • Rumanii spurcati comenteaza geostrategic , tocmai ei care au fost neam de curve in mai toate razboaiele … Oricum on Romania s a rasturnat carul cu prosti !!!

    • Suntc colo deja ,dar mascați sub diferite forme,Ucraina este dcel mai coruptă stat și care își persecuta minorităților ,

    • rusia inca mai detine peste 10.000 de tancuri. mai vechi si mai noi.
      jumatate din ele daca le pune pe doua randuri acopera fara probleme un front de vreo 5.000 de km.
      asta ne dorim?
      sa ne vedem noi de treaba noastra, ca abia s-a uscat cerneala pe contractele sov-rom-urilor prin care am fost pagubiti de avutia nationala din cauza prostiei conducatorilor romani din 1940-1955.
      n-am plecat odata la lupta cu nemtii contra rusilor si ne-am intors aliati cu rusii contra nemtilor?
      ce facem, repetam istoria ca vrea jelinski?
      sua, germania si ceilalti care furnizeaza tancuri, avioane, rachete se vor trezi cu razboi pe teritoriul lor.
      in ucraina e plin de militari din state nato.
      nato si-a incalcat angajamentele si este preșul sua, asa ca România nu are de ce sa se implice, decat maxim umanitar si atât.

      • N-a profetit Arsenie Boca despre vremurile cand va fi „Vai si-amar de lume” ? cind va veni „anarhia de sub Hexagrama” ?

  2. Aici este în joc soarta globalistilor și,al familiei biden, care cu siguranță au ceva de ascuns de apară și fac front comun pt Ucraina ,de ce n,a existat o asa solidaritate de state pt Serbia, sau irak când a fost atacată de america oe nedreot

  3. Aceastá mizerie la ordinul satanelor o sa provoace un razboi mondial!
    Romania ,carne tun ca deobicei!

    • de data asta. EXCLUS ROMANIA CARNE DE TUN.
      indiferent de ce mizerii decid conducatorii nostri tradatori, noi putem sta linistiti in hotarele noastre, institutional vorbind.
      armata este a poporului roman. politia, jandarmeria, serviciile de informatii si contrainformatii, justitia sunt ale poporului roman majoritar normal la cap.
      nu mai bine merg toti politrucii santajabili la beciul domnesc, decat sa scape ei si sa arunce intreg poporul roman in vreun razboi, la ordinul alora care-i păpușesc?
      in ucraina, dreptul international umanitar nu se mai aplica, aliantele oficiale sunt povesti pt. ca se lucreaza numai pe la spate si tot asa.
      dar e treaba celor implicati. daca politrucii romani insista in continuare cu debilitate in deciziile lor, atunci merita inghesuiti in doua spartane si parasutati direct in donbas sa lupte ei impreuna cu zdrelenski pentru oculta care-i păpușeaza.

  4. Sa i dea un streang .Poporul ucrainean din care el nu face parte e un etnic printre ei asta o sa i rezerve

  5. v-am spus de atatea ori ca ucraina va deveni cimitirul elefantilor si pretextul pentru a se face hora mare, dar parea prea conspirationist, chiar si pentru cei cu ochi albastri care isi pierd timpul pentru a sti totul despre IP-uri, MAC-uri, si celelalte activitati inutile, etc.
    ucraina va deveni nu doar cimitirul elefantilor ci si cea mai mare macelarie de oameni din toate timpurile.
    si pentru ce?
    mare atentie la ce va face romania si cum isi va juca soarta, pentru ca este in joc si existenta poporului roman, la fel ca si existenta celorlalte popoare europene.
    nimeni nu ne vrea binele ci mai degraba sa ne impinga in groapa numita ucraina.
    asa ca, daca ochii albastri, cu tot neamul lor, mai doresc sa vada limpezimea cerului, rasaritul si apusul soarelui in hotarele romaniei, sa procedeze in consecinta.
    poporul roman oricum nu-si doreste nici un fel de razboi cu nimeni, nici macar cu vreun vecin.

      • Dacă care vecin ai întrat peste tine koe,Ucraina din ce stiu eu ,istoric vb deține teritorii românești unde minoritatea românească este aspru nedreptățita

      • ”Anonim 2023-01-26 16:39 16:39:05
        Daca vecinu intra peste tine , ce faci ?”

        Ar fi super! Cool!
        M-as f ute in c ur cu el!

        • Nik KAKATULE , IAR AI IESIT DIN CLOSET SA IMPUTI AERUL
          SPANZURA-TE CA FACI UN BINE TUTUTOR
          JEG IMPUTIT

  6. E clar ca muscalul nu a auzit de bunsimt, vrea vrea vrea!!? Nu vrei si soldati pe armament, neveste sa-ti gateasca !!! Hai sictir, aici e un popor cu cultura, istorie si bunsimt de care tu nici habar nu ai ! Noi avem treburile noastre asa ca i-a liniste , ca ne tulburi , rus nebun !

  7. Completare: da ordin, fa ceva si repatriaza-ti toate progeniturile de muscal de la noi, nu stiu sa zica nici multumesc, sint ingimfati rau, de parca noi le-am fi slugi !!? Hai, vacanta s-a terminat, la tancuri cu voi, fetelor !

  8. Alooo !!! Cine v-a dispus sa nu mai primiti comentarii la articol ??? Nu vreti sa vada ”eroul universal” cat de mult il iubeste lumea ??? S-a suna cumva de la … ambasada ???

  9. Si uite asa ne apropiem de momentul in care vom brazda ceriul Tiraspolului cu larom 160, himars si alte chestii. Desigur, pozele cu Watchkeeper.
    Dasvidaniya ‘tu-va in mecle pe toti rusofonii!

  10. Sa se pregateasca toti romanasii si polacii de cobai vaxxinati in cap, cam prin vara, sau cel tarziu toamna, se pare ca dulapul si maciukanezul maidanez cel gras, obez si prost o sa trimita primul contingent de carne de tun cat. 3 in numar de 10.000 de cap seci, numai buni sa fie returnati din Donbass de catre rusnacii aia salbatici ca si carne tokata cat. 1 🙂 Scapa numai care poate, dar totusi, pentru amuzamentul unora dusi complet cu pluta pe Oder in sus, e bine sa ramana in urma cati mai multi tefelei cobai de-ai lui arahat si gheorghitza muitza, sa vada si ei cum e Iadul pe Pamant, sigur o sa le placa, si vor fi foarte fericiti, vorba tatukului lor sef-nazist Klaus Schwabb 🙂 Si, multe banane la toti agentii agitprop scapai si pe aici de pe site-urile kazemate naziste de la g4media, libertatea, adevarul si republica 🙂 Ha ha ha 🙂 Si mult pop-korn 🙂

    • la fel ca si ceilalti europeni, romanii au devenit foarte hotarati ca nu merg la nici un razboi cu nimeni.
      care vrea bataie, facem bataie, da’ cu ai nostri, nu cu vecinii.
      si daca tot e de murit, e chiar mai ieftin si mai comod sa mori in tara ta unde urmasii iti pot aprinde o lumanare la mormant.
      ce sa caute romanii in pamant strain?
      foarte multi gandesc asa, iar boiii de la conducere care vor indrazni tot felul de manevre spurcate, merita sa si-o ia intre coarne.

  11. Astept sa vad cand Ucraina va cere si armament nuclear de la ”pretinii” americani

  12. ANDEEA ,IAR SCRII PROSTII !,VEZI CA PENTAGONUL A INTERZIS ORCE EXPORT DE TANCURI ABRAHAM !,LEOPARDURILE NU SE MISCA ,IAR CU 14 TANCURI DIN CANADA NU SE FACE PRIMAVARA !.
    ZELINSKY LATRA CA ASTA-I MESERIA UNUI CIRCAR.
    LUMEA S-A SATURAT SA ARUNCE CU BANI SI ARME INTR-O TARA PUTREDA DE CORUPTIE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger