AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski NU a fost primit să vorbească la Festivalul de la San...

Zelenski NU a fost primit să vorbească la Festivalul de la San Remo / Fostul comediant, criticat de toată Italia

Zelenski nu va fi primadonă la Festivalul San Remo / Fostul comediant, criticat de întreg spectru politic din Italia / Foto: printscreen

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu va mai lua cuvântul la cel mai mare eveniment de showbiz din Italia – Festivalul  San Remo – au anunțat luni organizatorii, în urma criticilor venite din partea întregului spectru politic.

Festivalul San Remo, care se desfășoară între 7 și 11 februarie, în Italia, este un eveniment organizat pentru prima dată în urmă cu peste 70 de ani, care atrage audiențe record la televizor și care a inspirat mai celebrul concurs de cântece Eurovision.

95.000 de semnatari, împotriva lui Zelenski

Zelenski era așteptat să își facă apariția printr-un mesaj video în seara de închidere a festivalului, dar un manager al televiziunii italiene de stat RAI a declarat că prezentatorul festivalului, cunoscut sub numele de Amadeus, va citi în schimb o declarație a liderului ucrainean.

„Președintele ne-a spus, prin intermediul ambasadorului său, că este bucuros să-mi scrie o scrisoare și că voi citi această scrisoare pe scenă”, a declarat Amadeus într-o conferință de presă în care a intervenit și managerul RAI, Stefano Coletta, infomează Reuters.

Apariția lui Zelenski la San Remo stârnise o serie de comentarii critice din partea mai multor personalități politice, precum și o petiție online care îndemna RAI să renunțe la această idee. Până luni după-amiază, aceasta a strâns aproape 95.000 de semnatari.

Vicepremierul și liderul partidului de dreapta Liga, Matteo Salvini, s-a numărat printre cei care și-au exprimat îndoielile cu privire la oportunitatea de a amesteca divertismentul cu discuții despre război și moarte.

Zelenski, un fost comediant și actor, a apărut printr-un mesaj video la gala Globurilor de Aur de la Hollywood de luna trecută. El a folosit platforma pentru a-și exprima încrederea în victoria în războiul cu Rusia și pentru a mulțumi „oamenilor liberi din lumea liberă” pentru sprijinul lor.

Vestea schimbării de plan privind intervenția lui Zelenski a atras un mesaj pe rețeaua de socializare Telegram din partea Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

„Zelenski nu va mai avea  un mesaj video la festivalul italian San Remo, dar va trimite o declarație, au precizat organizatorii. Ei bine, nu știu. Dintr-o dată vrei să câștigi acest concurs de cântece cu un rap?”, a scris ea

author avatar
Tudor Borcea