AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski, mesaj DUR pentru Europa: "Să nu trăiți cu impresia că Ucraina...

Zelenski, mesaj DUR pentru Europa: „Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume!”

Averea lui Zelenski: 850 de milioane de dolari. Politicienii din Olanda vor să afle originea fondurilor / Foto: Facebook

Volodimir Zelenski s-a adresat, luni, liderilor politici și de afaceri prezenți la Forumul Economic de la Davos (Elveţia). Este momentul în care se decide dacă forța brută va stăpâni lumea, a spus preşedintele ucrainean.

Zelenski e de pătrere că ţara lui nu ar fi trebuit să îndure acest război și să aibă atâtea victime, dacă s-ar fi impus sancțiuni dure în toamna anului trecut.

Sancţiunile timpurii ar fi blocat războiul

Războiul ar fi putut fi prevenit cu sancțiuni, crede preşedintele de la Kiev. Volodimir Zelenski cere şi mai multe „pedepse” pentru Rusia.

Am oprit armata rusă cu costul unor lupte grele, mii de vieți pierdute. Ar fi trebuit să facem noi asta. Dacă s-ar fi aplicat sancțiuni Rusiei la timp, poate acest agresor ar fi fost oprit.

În trei luni am văzut unitate fără precedent între democrații, admirație pentru poporul ucrainean, acum lumea pune presiune pe Rusia pentru a se asigura că limitează relațiile cu acest stat agresor.

Asta se întâmplă abia acum, deși Rusia a început războiul contra Ucrainei în 2014. Suntem recunoscători pentru sprijin, dar dacă presiunea, unitatea s-ar fi întâmplat atunci, nu știm dacă Rusia ar mai fi început acest război și dacă Ucraina nu ar mai fi suferit aceste pierderi.

Sancțiunile trebuie să fie maxime, pentru ca Rusia și orice alt potențial agresor care vrea să își atace vecinii să știe că vor exista consecințe. Cred că încă nu sunt destul de puternice sancțiunile contra Rusiei. Toate băncile din Rusia trebuie interzise„, a spus Zelenski.

Ucraina cere arme

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere Occidentului lansatoare multiple de rachetă și anunță că ”victoria va fi sângeroasă”, dar va fi posibilă tot unui progres diplomatic și nu prin adâncirea războiului.

Pe de altă parte, Turcia, care se opune aderării Finlandei și Suediei la NATO, le cere celor două state candidate să ”acționeze privind organizațiile teroriste” și adepții lui Fethullah Gülen, opozantul președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Toate acestea în timp ce Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său a aproape 1000 americani, între care Joe Biden, Antony Blinken, șeful CIA și Mark Zuckerberg.

author avatar
Andrei Ștefan
515 afisari

15 COMENTARII

    • Te rog frumos! Eu sunt mai mult decât sigur că Ukhraina protejează întregul sistem solar. Fără Ukhraina n-am mai exista.

  1. Amice tu aperi Ucraina crede-ma.
    Toate sanctiunile nu ating Rusia. Dupa ce a plecat Cola si Mac si-au facut hamburgari si cola rusa. Probabil trebuie regandite embargourile.
    Cel mai tare atingi un rus in arme. Faptul ca sunt proaste si nu mai cumpara nimeni e cel mai mare embargo.

  2. Zelenski trebuie sa primeasca premiul Nobel pentru comedie sinistra. Dupa care trebuie promovat la ONU sa continue succesul acolo. Ori la OMS alaturi de bill gates. Maestri in a o trage pe la spate cu finete

  3. Ceamai grea pierdere a Rusiei este intrarea Finlandei si Suediei in NATO.Daca te uiti pe harta Rusia pierde accesul din SktPetersburg la MareaNordului si e practic blocata de tarile scandinave.
    Cat despre tarile europene care deja sunt in NATO nu au de ce sa se ingrijoreze din cauza asta.Dar economia este aproape blocata asta nu ingrijoreaza pe nimeni?

    • Pai am vazut ca se bate moneda pe Odesa. E dificil sa cari o groaza de vase comerciale catre si dinspre Odesa. Atunci descarci sau folosesti doar docurile din Odesa si cari catinel cu tirurile asa ca un carlig prin Basarabia spre Tulcea, Constanta, Mangalia si acolo reincarcate-
      descarcate spre porturi de destinatie.
      De ce sa nu facem comert si o groaza de bani.

  4. Da buna strategia unui embargou pe mare ca Rusia nu mai poate trece spre Europa maritim de Suedia Anglia Finlandia respectiv Bosfor Turcia in caz de embargo maritim. Iar daca ai acord sau integrezi si Japonia cu Coreea de Sud in alianta poti bloca si o parte de acces in Pacific.

    • Niciodata in Pacific nu se va bloca traficul de marfuri,pe acolo trec80% din marfurile cargo ale planetei.Nici o tara nu are dreptul sa blocheze navigatia comerciala.
      Dar in ceea ce priveste navele de razboi sunt alte reguli.Eu m-am referit la navele de razboi rusesti din MareaNordului pe care NATO le poate bloca
      In MareaNeagra e un mare haos deocamdata nu se stie clar cine controleaza porturile ucrainiene.Rusii pe timpul conflictului nu pot trece cu nave militare prinBosfor dar navigatia comerciala e libera

  5. nimeni nu si a făcut iluzii că ucraina poate proteja intreaga lume.
    de altfel nu se poate proteja nici pe sine.

    Incă o incitație la generalizarea războiului, să plătim toti pentru faptul că ucrainenii au vrut să facă un stat unde 8 milioane de ruși să nu vorbească rusa…

  6. Ucraina n-am fost în stare să se protejeze nici pe ea.A uitat Zelensky ce-a făcut din tara lui?

    • Este țara lui ? Este doar o unealtă americană. Totul costă, armele, războiul. Ukr plătește. Între timp Europa a căstigat mână de lucru. Coincidență?

  7. Bai jidanski, bai Zelenki, bai papitzoiule retardat, tu deja ai pierdut pana acum 4 orase porturi, asa ca lasa gargara globalista, bai actorasule ratat kurkubeist !! Bai kakatule cu ochi, tu esti precedesorul venirii Anti-hristului, care va fi si mai si ca clown-ul asta de criminal ordinar, acest banderist azovian ordinar, e clar ca kurkubeistul e unealta lui Sleepy Joe China Biden, executa ordinele amerlocilor, altfel e executat pe loc !! Interesant cum pe asta nu pica nici o bomba a rusnacilor salbatici, si nici pe cei 2 frati oligarhi care si-au trimis toate rudele si familiile in Occident, aia 2 Klitscko, care sunt niste gainari de 6 hrivna, niste inter-lopuleti kakanari si ei, ca si jidanul sef banderist de la Kiev !! Bai, speram ca primiti o nucleara tactica in cap, voi toti useristii nazisti din Kiev, sa va vina odata mintea la ca, dar in Iad, bai, nu aici, ca nu meritati nimic, bai criminalilor azovisti !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger