AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski, mesaj disperat către NATO: "Avem nevoie de asistenţă militară. Ruşii au...

Zelenski, mesaj disperat către NATO: „Avem nevoie de asistenţă militară. Ruşii au folosit bombe cu fosfor”

Zelenski natoZelenski, mesaj disperat către NATO: "Avem nevoie de asistenţă militară. Ruşii au folosit bombe cu fosfor"

Volodimir Zelenski a avut o intervenţie prin video-call la summit-ul NATO de la Bruxelles. El a cerut Alianţei să furnizeze ţării sale „un ajutor militar fără restricţii”, pentru ca ea să poată face faţă armatei ruse, pe care Kievul o înfruntă pentru moment „în condiţii inegale”.

Preşedintele Ucrainei a susţinut că şi Rusia îşi foloseşte întreg arsenalul.

Zelenski a dezvăluit că ruşii au folosit bombe cu fosfor

Zelenski a acuzat Rusia că foloseşte „bombe cu fosfor” în Ucraina, la o lună de la începutul invaziei ruse. „În această dimineaţă , au fost folosite bombe ruseşti cu fosfor. Au fost ucişi din nou adulţi şi copii”, a adăugat el.

Tot joi, într-o intervenţie prin videoconferinţă în parlamentul Suediei, Zelenski a spus că Ucraina se luptă pentru securitatea întregii Europe şi ar trebui să fie membru deplin al Uniunii Europene.

Nu ne luptăm doar pentru poporul ucrainean, ci şi pentru securitatea Europei. Am arătat că merităm să devenim un membru deplin al UE”, a afirmat Zelenski.

„Este timpul să se meargă înainte cu această decizie şi sunt convins că ne veţi susţine şi cu acest lucru”, le-a spus preşedintele ucrainean parlamentarilor suedezi.

A cerut din nou sancţiuni pentru Rusia

Volodimir Zelenski a făcut apel la noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a cerut ajutorul Suediei pentru reconstrucţia Ucrainei atunci când războiul se va încheia.

„Vreau ca la aceasta să participe companii suedeze, arhitecţi suedezi, statul suedez, poporul suedez”, a spus el. „Vom reconstrui pentru oameni, pentru Europa”, a adăugat Zelenski.

author avatar
Andrei Ștefan