AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski, trădat?! Șeful SBU, ca și demis! Cui vrea liderul de la...

Zelenski, trădat?! Șeful SBU, ca și demis! Cui vrea liderul de la Kiev să predea Serviciile Secrete ale Ucrainei

volodimir zelenskiZelenski își concediază vechiul prieten. Cui vrea liderul de la Kiev să predea Serviciile Secrete ale Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar lua în considerare să schimbe șeful Serviciilor de Securitate ale Ucrainei, pe Ivan Bakanov, cu o persoană mult mai potrivită pentru acest post.

Ivan Bakanov – vechiul său prieten, care a condus cândva compania sa de divertisment și apoi campania prezidențială – umblă pe gheață subțire la Kiev.

Zelenski a decis să-l demite pe șeful Serviciilor secrete

Zelenski a decis să-l demite pe Bakanov în principal din cauza pierderilor pe care le-a suferit la Herson, au dezvăluit surse apropiate președintelui ucrainean, citate de Politico.

Patru oficiali apropiați președintelui au spus că Zelenski încearcă să-l „înlocuiască pe Ivan Bakanov cu cineva care este mai potrivit pentru această funcție”.

Potrivit oficialilor ucraineni, trupele ruse au reușit să ocupe orașul Herson atât de ușor, deoarece serviciul de securitate ucrainean nu a reușit să arunce în aer podul Antonovsky, amintește agenția de presă Unian.

Zelenski și Bakanov abia își mai vorbesc

Unele voci spun că vechii prieteni își vorbesc rar, cu excepția chestiunilor guvernamentale. Asigurarea unei tranziții fără probleme poate fi dificilă având în vedere războiul încă în curs de desfășurare.

Zelenski este îngrijorat că trebuie să cpncedieze pe cineva din cercul său de consilieri, spun niște surse. Deocamdată, o mare parte din operațiunile zilnice ale SBU sunt conduse de la biroul prezidențial, cu ajutorul șefului său de cabinet, Andriy Yermak.

Numirea lui Bakanov în 2019 la conducerea SBU a fost criticată de partidele de opoziție, care au spus că cineva cu trecutul său nu este apt să conducă Serviciile secrete ucrainene. Dar, fiind unul dintre cei mai de încredere confidenți și parteneri de afaceri ai președintelui, oponenții nu puteau face nimic pentru a opri numirea sa.

author avatar
Andreea Vlad
1.288 afisari

5 COMENTARII

  1. ZELINSKY PE FORAS,CAT DE CURAND !, MILITARII AU INCEPUT SA VOCIFEREZE LIBER !,FOSTUL PRIETEN A INCEPUT SA IA DISTANTA !,AMERICANII TOT MAI PREOCUPATI DE CRESTEREA TENSIUNILOR IN PACIFIC IL ABANDONEAZA SI UITA DE UCRAINA , ARMATA UCRAINEANA IN RETRAGERE PE FRONTUL DIN DONET !!,DOMBASUL ESTE CA SI OCUPAT DE RUSI !. RESURSELE DE MILITARI A UCRAINEI SUNT PE SFARSITE ,IAR CIVILII NU SE MAI INGESUIE PE POST DE CARNE DE TUN .
    PUTIN ASTEAPTA O CAPITULARE NECONDITIONATA A UCRAINIENILOR ,PUTIN N-A INTENTIONAT NICIODATA SA NEGOCIEZE CU ZELINSKY.
    CEARTA LUI ZELINSKY CU ISRAELUL IL LIPSESTE DE UN LOC MAI SIGUR IN CARE SA FUGA IN ULTIMA INSTANTA .
    NU TREBUIE SA FII STRATEG ,TREBUIE DOAR SA VEZI SI SA CE SE INTAMPLA ,SA CITESTI DIN CEL PUTIN 3 SURSE SI ITI DAI SEAMA CE VA URMA.

  2. Sigur ti-au luat-o altii inainte si ii dau cucoanei suficienta atentie mai ales ca Verdeata e foarte ocupat perioada asta.

  3. Hă, hă, hă, parcă văd că, subtil, va fi numit un fost KGB-ist și atunci să-l vezi pe Zelenski cu funia de gât. Se pare că deja Zelenski pierde încrederea ucrainenilor și, cât de curând, vom vedea cum alte persoane mai cu doxă vor lua distanță față de acțiunile tip camicaze ale acestui actoraș. Se vede și din atitudinea unor unități militare care se predau rușilor sau se retrag, care nu mai doresc să participe la distrugerea Ucrainei. Nu mult va lipsi până când un grup de militari sau din structurile de securitate să-l aresteze pe Zelenski și să negocieze cu rușii o capitulare sub anumite condiții, pentru a nu se ajunge la distrugerea totală a Ucraine și transformarea în ruină a altor localități neafectate de război.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger