AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski, înlăturat de la putere?! Cel mai important general al său l-ar...

Zelenski, înlăturat de la putere?! Cel mai important general al său l-ar putea înlocui

Zelenski, înlăturat de la putere?! Cel mai important general al său l-ar putea înlocui

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar afla într-un conflict cu unul dintre cei mai importanți generali ai săi, potrivit ziarului german Bild.

Între liderul de la Kiev și Valery Saluschnyj a existat o dispută cu privire la bătălia de la Bakhmut, scriu nemții de la Bild. Cei doi ar avea opinii fundamental diferite cu privire la modul în care armata ar trebui să trateze războiul de la Bakhmut.

Președintele Zelenski, dispute cu cel mai important general al său

Zalushnyi a recomandat deja să se gândească la retragerea din Bakhmut din motive tactice în urmă cu câteva săptămâni. Însă recomandarea sa n-a fost luată în seamă de Zelenski, guvernul ucrainean declarând pentru ziarul german că decizia de a rămâne cu Bakhmut a fost cea corectă.

Între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și comandantul șef n-ar fi vorba doar de chestiuni militare. Deși a existat o mare unitate între cei doi lideri chiar la începutul războiului și rolurile erau clar împărțite, acest lucru e schimbat acum, punctează jurnaliștii germani.

Datorită comportamentului său convingător, Zalushny a devenit atât de popular în rândul populației, încât mulți îl consideră deja un posibil candidat la președinție.

Deși Saluschnyj nu a indicat niciodată că dorește să candideze pentru o funcție la un moment dat, Zelenskyj și cei din jurul lui se pare că îl văd ca pe un posibil concurent.

author avatar
Andreea Vlad