AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski îi cere lui Putin să se întâlnească / Critici dure aduse...

Zelenski îi cere lui Putin să se întâlnească / Critici dure aduse Occidentului: „Ce așteptați?”

Volodimir ZelenskiZelenski îi cere lui Putin să se întâlnească / Critici dure aduse Occidentului: „Ce așteptați?”

„Ne vom proteja țara cu sau fără sprijin din exterior”, promite președintele ucrainean Volodimir Zelenski la conferinţa de securitate de la Munchen, cerând o schimbare, pe măsură ce amenințarea militară din estul țării crește.

Zelenski a propus, sâmbătă, o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, într-un moment în care temerile unei invazii a Ucrainei de către Rusia sunt din ce în ce mai mari.

„Nu știu ce vrea președintele Federației Ruse, așa că propun o întâlnire”, a spus Zelensky la Conferința de Securitate de la Munchen, unde s-a întâlnit și cu vicepreședintele SUA Kamala Harris. Volodimir Zelensky a spus că Rusia ar putea alege locația pentru discuții.

„Ucraina va continua să urmeze doar calea diplomatică de dragul unei reglementări pașnice”. Nu a existat un răspuns imediat din partea Kremlinului.

Zelenski critică Occidentul pentru „inacțiune” împotriva agresiunii ruse

Zelensky le-a cerut, de asemenea, aliaților Ucrainei să înceapă să impună imediat sancțiuni Rusiei, pentru a încerca să descurajeze o invazie. „Ce așteptați?” a întrebat el la München, avertizând că va fi prea târziu pentru sancțiuni după ce „părți din țara noastră vor fi ocupate”.

„Doar să ne punem în sicrie și să așteptăm ca soldații străini să vină nu este ceva ce suntem pregătiți să facem”, a spus Zelensky. „Ne vom proteja țara”, a promis el, „cu sau fără sprijin [din exterior]”.

A solicitat un calendar „clar” pentru aderarea Ucrainei la NATO

„Ucraina a primit garanții de securitate pentru abandonarea celui de-al treilea ca mărime arsenal nuclear din lume. Nu avem arme. Și nicio siguranță… Dar avem un drept – dreptul de a cere trecerea de la o politică de liniște la una care să asigure securitatea și pacea”, a spus el. „De opt ani, Ucraina a fost un scut. De opt ani, Ucraina a reținut una dintre cele mai mari armate din lume”.

El a spus că Ucraina a căutat un termen „clar” și „fezabil” pentru a se alătura NATO.

Zelensky a vorbit la câteva ore după ce liderii separatiști din estul Ucrainei au ordonat o mobilizare militară completă sâmbătă, în timp ce liderii occidentali au făcut avertismente din ce în ce mai îngrozitoare că o invazie rusă a vecinului său părea iminentă.

author avatar
Andreea Vlad
459 afisari

4 COMENTARII

  1. „Ce așteptați?”???? Sa inapoiezi Romaniei teritoriile furate. Noi putem sa atacam din vestul ucrainei iar de rest se ocupa rusia.
    Ce tupeu de betivan are asta!

  2. Teritoriile nostre au fost furate de catre rusi…nu de Ukraina. Corect ar fi sa le dea inapoi stapanilor de drept, adica Romaniei. Asa, daca rusii ocupa Ukraina, vor fura teritoriile romanesti a doua ora. Crezi ca Putin le va restitui inapoi Romaniei?

  3. Sa se intalneasca cu Putin pentru ce? Sa-i mai spuna inca o data ca „Ucraina vrea in NATO”? A aflat asta de la Biden, adevaratul stapan al Ucrainei.

  4. Nimeni nu va intra în război cu Rusia de dragul imbecililor din ukraina care au vrut democrație de maidan. Acum , să belească ștromeleagu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger