AcasăȘTIRI EXTERNEZelenski a anunţat un nou succes al armatei ucrainene: "Roman cel Mare"...

Zelenski a anunţat un nou succes al armatei ucrainene: „Roman cel Mare” i-a alungat pe ruşi!

Volodimir Zelenski a anunțat că 2.000 de kilometri pătrați din teritoriul țării au fost eliberați de ruși în timpul operațiunilor armatei ucrainene. Acest lucru s-a întâmplat doar de la începutul lunii septembrie.

Forţele ruse atacă poziţiile armatei ucrainene în regiunea Harkov (în nord-estul Ucrainei) cu lovituri de precizie, a transmis astăzi Ministerul Apărării de la Moscova.

Ucraina a eliberat aşezarea Chkalovske

Forțele ucrainene au eliberat așezarea Chkalovske din regiunea Harkov, a declarat astăzi președintele Volodimir Zelenski, pe Telegram.

„Încă o așezare eliberată! Datorită brigăzii mecanizate separate 14, care poartă numele prințului Roman cel Mare, steagul ucrainean a revenit la Chkalovske, regiunea Harkov”, a declarat Zelenski.

Ruşii s-au retras din Est

Moscova a anunțat, sâmbătă, 10 septembrie, că își retrage forțele din regiunea de est Harkov a Ucrainei, după ce Kievul a declarat că trupele sale au avut câștiguri majore pe teritoriul deținut luni de zile de armata rusă.

Pe de altă parte, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, aflată la graniţa cu Ucraina, a declarat că „mii” de persoane au fugit din regiunea ucraineană Harkov, teatrul contraofensivei ucrainene, către Rusia în ultimele 24 de ore.

author avatar
Andrei Ștefan
583 afisari

8 COMENTARII

  1. Ucraina – un teren de testare a armelor noi si a tacticilor militare. SI Nato si Rusii iau notite invata sa lupte folosind tehnici actualizate.

  2. Eu am auzit ca o sa ploua cu meteoriti pe planeta Marte…se scumpesc umbrelele
    Concluzie…toti nebunii care nu au ce face se joaca de-a razboiul.
    Ultimul politician cu creier in cap a fost JFK…dupa el numai cretini si mafioti au ajuns in frunte.Dar nu e o mareproblema pentru ei sa se creada vreo mare „valoare”… Pentru ca prostia nu doare si niciun prost nu se trateaza de prostie

  3. 2000 km² e un spațiu vast si nu am vazut pe hartile militare un astfel de spatiu gol, poate se refera la cele 200 de zile atunci da. Asta daca e adevarat arata ca armata rusa e muci si in defensiva nu doar in ofensiva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger