AcasăȘTIRI EXTERNEZeci de români reținuți în Spania. Au prezentat la graniță teste PCR...

Zeci de români reținuți în Spania. Au prezentat la graniță teste PCR false

teste covidZeci de români reținuți în Spania. Au prezentat la graniță teste PCR false

Peste 30 de români, care călătoreau cu un autocar înspre România având asupra lor teste PCR false, au fost reţinuţi la graniţa dintre Spania şi Franţa.

Autorităţile spaniole au fost alertate de cele franceze că există cetățeni care călătoresc spre restul Europei cu documente false și au făcut verificări în zona oraşului Girona.

În urma acestor verificări, în dimineaţa zilei de vineri, 26 martie, poliţia spaniolă a oprit în zona localităţii spaniole La Jonquera un autocar ce avea ca destinaţie România. 31 de români au prezentat certificate pentru teste PCR presupus false şi în care se menţiona că acestea au fost efectuate în laboratoare din Spania, potrivit ElPeriodico.com.

Românii au fost reținuți și duși la audieri

Presa din Franța vorbește despre 35 de români, care au prezentați teste PCR false la o staţie de taxare din localitatea franceză Boulou. În urma contactării laboratoarelor menţionate în documente, acestea au confirmat că toate codurile înscrise pe testele PCR prezentate fie nu corespundeau emiţătorului, fie corespundeau unei alte persoane, transmite Agerpres.

Românii din acel autocar au fost reţinuţi şi eliberaţi după audieri, urmând ca autorităţile judiciare să se pronunţe în acest caz, în timp ce continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate faptele şi posibila implicare a altor persoane.

author avatar
Andreea Vlad
201 afisari

1 COMENTARIU

  1. Păi, băăă, zdrențelor, testele lui pește SUNT FALSE. Cât îi mai dați cu PCR, voi sunteți presă sau latrină cu viermi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger