AcasăȘTIRI EXTERNEZeci de morți și răniți. Un metrou s-a prăbușit de pe o...

Zeci de morți și răniți. Un metrou s-a prăbușit de pe o pasarelă

Zeci de morți și răniți în Mexico City. Un metrou s-a prăbușit de pe o pasarelă

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise, în noaptea de luni spre marți, iar alte zeci au fost rănite în Mexico City după ce o linie supraterană de metrou și trenul care se afla pe ea s-au prăbușit.

„Plângem în acest stadiu 23 de morți”, a declarat reporterilor, primarul orașului Mexico, Claudia Sheinbaum, care a ajuns rapid la fața locului.

Accidentul, care a avut loc în jurul orei 22:00, ora locală, lângă stația Olivos, pe linia 12 a metroului care traversează sudul capitalei, s-a soldat și cu cel puțin 70 de răniți, a spus Claudia Sheinbaum.

 

Zeci de pompieri și salvatori au lucrat pentru recuperarea răniților și a pasagerilor încarcerați într-o grămadă de metal, moloz, cabluri și șine deformate.

Alții au lucrat pentru a ține curioșii departe, din cauza riscului ca alte secțiuni ale structurii aparent slăbite să se prăbușească.

Întreaga zonă a fost înconjurată de poliție și armată, care au stabilit un perimetru de securitate.

Trenul de metrou, unul dintre cele mai recente din rețea, s-a rupt literalmente în două când a căzut pasarela suspendată din beton, potrivit unei descrieri a unui fotograf AFP care a ajuns la fața locului.

Acuzații de corupție

Martorii au exprimat critici virulente față de Marcelo Ebrard, fost primar al orașului Mexico City, care a inaugurat această linie de metrou.

„Să vină, să vină aici să vadă ce ne-a lăsat. El este responsabil”, a țipat o femeie în fața camerelor de filmat, lansând acuzații de corupție împotriva celui care este acum ministru mexican al afacerilor Externe.

Traficul pe linia 12 a metroului din Mexico City a fost complet paralizat ca urmare a accidentului, a declarat un oficial de la STC (Sistema de Transporte Colectivo), autoritatea de transport public din capitală.

Claudia Sheinbaum a declarat că sunt investigate cauzele dezastrului, dar se pare că o grindă cedase pe pasajul superior. Linia, inaugurată în urmă cu mai puțin de un deceniu, va rămâne închisă în timp ce se efectuează un sondaj structural.

Locuitorii au raportat fisuri în structură după un cutremur puternic din 2017, potrivit presei locale. Ziarul mexican El Universal spune că autoritățile de transport au făcut reparații în urma rapoartelor.

Sistemul de metrou din Mexico City este unul dintre cele mai utilizate din lume, transportând zeci de milioane de pasageri pe săptămână. În America de Nord, doar metroul din New York transportă mai mulți oameni în fiecare zi.

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger