AcasăȘTIRI EXTERNEZeci de mii de site-uri britanice au dispărut. „Blestemul” Brexit lovește și...

Zeci de mii de site-uri britanice au dispărut. „Blestemul” Brexit lovește și pe internet

Zeci de mii de site-uri britanice au dispărut. „Blestemul” Brexit lovește și pe internet

Din cauza Brexit-ului, aproape 50.000 de site-uri britanice își pierd numele de domeniu în „.eu”.

Extensia „.eu” fiind rezervată cetățenilor și organizațiilor din Uniunea Europeană, agenția europeană care se ocupă de înregistrări a pus, luni, 3 ianuarie, offline zeci de mii de site-uri cu sediul în Marea Britanie.

Ca o consecință neașteptată a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, cunoscută sub numele de Brexit, site-urile web cu sediul în Marea Britanie și Irlanda de Nord nu mai pot beneficia de o extensie în „.eu”.

Keep Calm I’m Just Offline

Astfel, 48.000 de nume de domenii aparținând unor organizații sau persoane fizice britanice au fost puse offline, începând de luni.

Celor 80.000 de proprietari de domenii „.eu” din Regatul Unit li s-a spus în ultimele luni că adresa URL sau e-mailul lor cu extensia „.eu” riscă să fie suspendate.

Extensia „.eu” este rezervată cetățenilor și organizațiilor din Uniunea Europeană, după cum a reamintit de EURid (acronim pentru European Registry for Internet Domains).

Acest registru european pentru domeniile de internet este o organizație mandatată să gestioneze extensiile „.eu” de către Comisia Europeană din 2016.

Această măsură este legată de plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în vigoare din 31 ianuarie 2020. Așa numitul „acord comercial post-Brexit” nu a schimbat regula.

author avatar
Tudor Borcea
416 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger