AcasăȘTIRI EXTERNEZeci de diplomați ruși vor fi expulzați din Polonia / Acuzații de...

Zeci de diplomați ruși vor fi expulzați din Polonia / Acuzații de spionaj masiv la Varșovia

45 de diplomați ruși suspectați de spionaj vor fi expulzați din Polonia, au anunțat miercuri, 23 martie, autoritățile.

Serviciul polonez de contrainformații, ABW, a declarat miercuri că a identificat 45 de diplomați ruși suspectați de spionaj și a cerut Ministerului de Externe să-i expulzeze.

Ambasadorul Rusiei a fost convocat

„Agenția de Securitate Internă a întocmit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea activităților diplomatice (…) care de fapt desfășoară activități de spionaj îndreptate împotriva Poloniei”, a declarat Stanislaw Zaryn , purtătorul de cuvânt al ABW, scrie TVA Nouvelles.

Lista a fost predată miercuri Ministerului de Externe, a spus el. Pe Twitter, el a clarificat că „ABW cere expulzarea lor de pe teritoriul polonez”. Ambasadorul Federației Ruse la Varșovia a fost convocat la MAE polonez.

În plus, purtătorul de cuvânt a anunțat inculparea pentru spionaj în contul Rusiei a unui polonez care lucrează la arhivele primăriei din Varșovia.

Potrivit presei ruse, Ministerul rus de Externe a declarat că va lua măsuri de retorsiune dacă diplomații ruși vor fi expulzați de pe teritoriul Poloniei.

author avatar
Tudor Borcea
176 afisari

3 COMENTARII

  1. Deci tot Fsb, oligarhul si GRU au plozii la scoli inalte nu in Moscova ca nu sunt patrioti ci in Sua, Uk si Franta. De ce nu i exmatriculati sa se intoarca la marile academii rusesti?

  2. Asa ca scoti 10 insi =0,ia lasati 2000-3000 de studenti fara scoala sa vedem se prinde de munca in occident in carmangerii si macelarii sau la adunat de sparanghel or căpșuni? Ia puneti-o pe fiesa lui Putin sa spele vase in bucatarie ca aia nu stie sa gateasca ca are servitori.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...