AcasăȘTIRI EXTERNEZece copii s-au înecat într-un lac, după ce ambarcațiunea s-a scufundat /...

Zece copii s-au înecat într-un lac, după ce ambarcațiunea s-a scufundat / O nouă tragedie îndoliază țara

Zece copii s-au înecat într-un lac, după ce ambarcațiunea s-a scufundat / O nouă tragedie îndoliază țara / Foto: printscreen

Zece copii au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat, duminică, într-un lac din Pakistan. Autoritățile au declarat că 11 copii au fost salvați, șase dintre ei fiind în stare gravă. Ambarcațiunea transporta între 25 și 30 de elevi de la o școală coranică, aflați în excursie cu clasa.

Zece copii au murit, duminică, când o barcă s-a scufundat pe un lac din nord-vestul Pakistanului, a declarat pentru AFP un ofițer de poliție locală.

Aveau între 7 și 14 ani

Toate victimele găsite în lacul Tanda Dam, situat în provincia Khyber Pakhtunkhwa, aveau între 7 și 14 ani, potrivit ofițerului de poliție Mir Rauf. El a precizat că o operațiune de căutare-salvare este în curs de desfășurare.

La operațiunea de căutare, care este în desfășurare, participau șapte ambulanțe, patru bărci, două vehicule de recuperare și peste 40 de membri ai serviciului de urgență Rescue 1122.

Ofițerul a adăugat că unsprezece copii au fost salvați, șase dintre ei fiind în stare gravă. Ambarcațiunea transporta între 25 și 30 de elevi de la o școală coranică aflați în excursie școlară, informează Ouest-France.

Astfel de tragedii sunt frecvente în Pakistan, unde ambarcațiunile prost întreținute și supraîncărcate își pot pierde echilibrul, provocând căderea pasagerilor.

Mulți pakistanezi nu știu să înoate, în special femeile, descurajate de moravurile conservatoare ale țării lor.

În iulie, 18 femei s-au înecat când o barcă s-a scufundat pe râul Indus, în provincia Punjab. Pasagerii sărbătoreau o nuntă.

author avatar
Tudor Borcea
511 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger