AcasăȘTIRI EXTERNEXi Jinping, în vizorul Curții Penale Internaționale! Acuzațiile la adresa liderului chinez

Xi Jinping, în vizorul Curții Penale Internaționale! Acuzațiile la adresa liderului chinez

Xi JinpingXi Jinping, în vizorul Curții Penale Internaționale! Acuzațiile la adresa liderului chinez

Uigurii cer Curții Penale Internaționale (CPI) să îl pună sub acuzare pe președintele chinez Xi Jinping, după ce instanța a emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin.

„Facem apel la Curtea Penală Internațională să acționeze și să îl tragă la răspundere pe liderul chinez Xi Jinping pentru genocidul și crimele împotriva umanității în curs de desfășurare împotriva uigurilor și a altor popoare turcești”, a declarat prim-ministrul Salih Hudayar, din partea guvernului din Turkistanul de Est în exil, într-un comunicat de presă citat de Fox News.

Xi Jinping, responsabil pentru genocidul și crimele împotriva uigurilor

„Curtea Penală Internațională trebuie să susțină justiția și să își îndeplinească angajamentul „Niciodată din nou” prin investigarea genocidului în curs de desfășurare și prin arestarea lui Xi Jinping pentru rolul său direct în acest genocid asemănător cu Holocaustul din secolul XXI.”

Comunicatul de presă se face ecoul a ceea ce oficialii guvernamentali din întreaga lume și activiștii pro-uiguri susțin de ani de zile în ceea ce privește „campania continuă a Chinei de internare în masă, muncă forțată, sterilizare forțată și separare forțată a familiilor împotriva grupurilor etnice turcești din Turkistanul de Est, care a fost desemnată oficial drept genocid de către guvernul SUA și de către parlamentele a aproape o duzină de națiuni occidentale începând cu 2021.”

Comunicatul de presă vine în aceeași săptămână în care CPI a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin și al oficialului rus Maria Alekseyevna Lvova-Belova pentru presupusa lor implicare în crime de război în timpul invaziei din Ucraina.

Statele Unite au acuzat China de genocid împotriva minorității uigure, în majoritate musulmani. SUA interzic importurile de bumbac din Xinjiang din cauza preocupărilor legate de încălcarea drepturilor omului și utilizarea muncii forțate. China a negat în mod repetat orice maltratare a uigurilor.

author avatar
Andreea Vlad
852 afisari

9 COMENTARII

  1. De ce nu și în cazul președintelui SUA pentru ce s-a întâmplat în Irak și Afganistan ?

    • plus bombardamentele din anii 90 asupra Belgradului in ziua de Paste cand a fost lovit centrul orasului unde centrul orasului era plin de pietoni civili blocurile spitale si chiar o ambasada

  2. chestia cu China e cam asa-daca vrei sa ai liniste cu chinezii eviti asemenea subiecte…asta e pentru ei linia rosie…se strica orice fel de comert

  3. Unca un exemplu despre politizarea institutiilor internationale, pierderea independentei fata de hegemonia USA. O sa mearga englezii sa ii puna catusele si la Xi si la Putin, iar ei o sa stea in judecata cu capul in jos. Cata naivitate! Chiar penibil. Si noi inca mai facem ce ne spun tampitii astia?

  4. Parca nuai in Turchistan ? Acelas lucru il fac de ani de zile si in Tibet, dupa ce l-au invadat .Deaia se inteleg si se sustin unul pe altul cei doi ” prieteni dragi „.Putina si Xi I-omping.

  5. Europa fara China more de foame, cu Rusia a început să slăbească dar cu chinezii aleluia!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger